Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kečup z Kauflandu obsahoval polovinu rajčat než kolik uváděla etiketa. Inspekce nařídila stažení z regálů

Státní zemědělská a potravinářská inspekce odhalila na českém trhu další kečup, který klamal spotřebitele etiketou. Rozbor kečupu Benita Ketchup mild z Kauflandu totiž ukázal, že je na 100 gramů použito 70 gramů rajčat, tedy přesně o polovinu méně než kolik uvádí etiketa.

„Spotřebitelé tak byli klamání o obsahu složky, která byla použita k výrobě potraviny v polovičním množství oproti údaji uvedenému na obalu,“ shrnul mluvčí inspekce Pavel Kopřiva. Podle něho se jednalo o kečup s označením data minimální trvanlivosti do 10. května 2018.

Inspekce nařídila řetězci Kufland, který kečup uvedl do běhu, stáhnout závadnou šarži. Podle všeho navíc řetězec nemine pokuta.

Jenom během července inspekce odhalila další dvě závadné šarže kečupů Kania z Lidlu a K – Classic z Kauflandu. V obou výrobcích bylo méně rajčat než kolik uváděla etiketa. Ani jedna ze závadných šarží by už neměla být v regálech obchodů.

Kvalita kečupů na českém trhu není všeobecně špatná. Před šesti lety kečupy v testu propadly, ale v loňském roce byla situace jiná. dTest zopakoval test kečupů a zjistil výrazné zlepšení ve dvou hlavních oblastech – v podílu rajčat ve výrobku a v jeho nezávadnosti.

Foto SZPI

Štítky SZPI, Kaufland, kečup, Polsko, etiketa, rajče, Státní potravinářská inspekce, Lidl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kečup z Kauflandu obsahoval polovinu rajčat než kolik uváděla etiketa. Inspekce nařídila stažení z regálů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.