Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Záchranná služba obnoví vozový park. Během čtyř let nakoupí 22 nových vozidel

Záchranná služba v Libereckém kraji opět obnoví svůj vozový park. V nadcházejících čtyřech letech by měla pořídit dvaadvacet nových sanitních vozů, které nahradí techniku na hranici životnosti. O jaké vozy půjde, není zatím jasné. Rada kraje vybere dodavatele ve výběrovém řízení, které brzy vypíše.

„Je to projekt, o kterém diskutujeme už od roku 2015. Můžou se hlásit různí výrobci, není to vypsáno jen pro jednu značku,“ shrnul hejtman Libereckého kraje Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj). Podle něho je reálná životnost auta ve službách záchranné služby čtyři roky.

Postupná obnova vozového parku přijde na 75 milionů korun. Náklady budou částečně kryty z fondu investic zdravotnické záchranné služby. Vítěz výběrového řízení dodá čtyři vozidla objednaná v roce 2017 a vždy po 6 vozidlech v roce 2018, 2019 a 2020. 

„Veřejnou zakázku na postupnou obnovu vozidel jsme chtěli vyhlásit již před měsícem. Původní zadávací dokumentace ale nebyla projednána s řidiči zdravotnické záchranné služby. Na základě zkušeností z roku 2015 jsme považovali za nutné, aby se ke specifikaci vozidel vyjádřili zaměstnanci, kteří s těmi vozidly budou jezdit,“ dodal Půta.

Právě na základě požadavků zaměstnanců záchranné služby se do technické specifikace pro výběrové řízení zanesly detaily jako třeba jaká je vhodná šířka vozidla umožňující pohyb stolu nosítek, šířka možnosti přístupu k pacientovi nebo výška ambulantního prostoru.

Foto Bezedný Frank

Štítky Liberec, ZZSLK, záchranná služba, sanita, Liberecký kraj, Martin Půta, zdravotnická záchranná služba, vozový park, výběrové řízení, Starostové pro Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranná služba obnoví vozový park. Během čtyř let nakoupí 22 nových vozidel  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.