Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Nemocnice v Jablonci nad Nisou zrekonstruovala ortopedii

Městská nemocnice v Jablonci nad Nisou po dvou měsících otevřela lůžkovou část ortopedie. Rekonstrukce oddělení včetně operačního sálu stála 18 milionů korun, nemocnice ji zaplatila ze svého. Poslední velkou rekonstrukcí prošlo oddělení před 23 lety.

Na ortopedii je 21 lůžek včetně čtyř na jednotce intenzivní péče (JIP). "Téměř kompletní rekonstrukce oddělení spočívala v obměně podlahových krytin, nahrazeny byly původní kazetové stropy moderními, lépe omyvatelnými. Všude jsou nové malby, na zdech a dveřích instalovány ochranné prvky," uvedl vedoucí provozního odboru nemocnice Daniel Maděra. Novým nábytkem jsou vybavené nejen pokoje pro pacienty, ale i pracoviště personálu. Zvětšila se sesterna, rozšířený je i operační sál s novým designem. "Na sál se personál nyní dostane přes automatické dveře, což je oproti předchozímu stavu pro ně komfortnější," dodal Maděra.

Ročně lékaři na ortopedii v Jablonci provedou téměř 900 operací, z toho třetina jsou totální náhrady kyčelních a kolenních kloubů. Pacienti k drobným výkonům jsou již přijímáni od konce minulého týdne, velké operace zahájí ortopedie po polovině září.

Letos čeká jabloneckou nemocnici ještě částečná rekonstrukce prostor na radiodiagnostickém oddělení a centrální sterilizaci. Na obě pracoviště přibudou přístroje pořízené z evropské dotace. "Na centrální sterilizaci vyměníme dva parní a jeden plazmový sterilizátor," uvedla staniční sestra Miluše Kuntová. V rámci projektu vznikne také druhé plně digitalizované skiagrafické pracoviště. Na radiodiagnostickém oddělení tak budou moci přijmout více pacientů než dosud, nový přístroj navíc rozšíří možnosti vyšetření.

Štítky Jablonec nad Nisou, nemocnice, ortopedie, Nemocnice Jablonec nad Nisou, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Jablonci nad Nisou zrekonstruovala ortopedii  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.