Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Generálním ředitelem nemocnice v Liberci se nejspíš stane Richard Lukáš

Generálním ředitelem Krajské nemocnice Liberec se nejspíš stane Richard Lukáš, současný lékařský ředitel nemocnice. Jeho jmenování doporučila výběrová komise.

"V tajném hlasování byl komisí vybrán s převahou. Dozorčí rada a představenstvo KNL rozhodnou o tomto návrhu na svých jednáních příští týden," uvedl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Přemysl Sobotka, který byl jedním ze členů desetičlenné výběrové komise.

O místo generálního ředitele usilovalo devět lidí, jeden byl vyřazen kvůli nesplnění kvalifikačních požadavků. Současný generální ředitel Luděk Nečesaný, který největší zdravotnické zařízení v kraji vede od července 2013, se nepřihlásil. Do konce letošního roku chce na postu skončit, aby se mohl soustředit na vyřešení svých osobních problémů. Mimo jiné je jedním ze tří obžalovaných v případu korupce. V souvislosti s údajným předražením dvou zakázek z let 2008 a 2009 na vybavení kardiocentra a traumacentra liberecké nemocnice o 23 milionů korun mu hrozí až 12 let vězení. Vinu od počátku odmítá.

Krajská nemocnice Liberec je akciovou společností, kde je největším vlastníkem Liberecký kraj a menšinové podíly drží města Liberec a Turnov. Slouží nejen 440 tisíc obyvatelům kraje, ale traumatologie nebo neurochirurgie ošetřují pacienty z celé země. Od 1. ledna 2014 se nemocnice sloučila s Panochovou nemocnicí Turnov. Vzniklo tak zdravotnické zařízení s 1126 lůžky, které zaměstnává 2450 lidí. Nemocnice loni dosáhla výnosů 2,961 miliardy korun a její hospodaření skončilo čtrnáctimilionovým ziskem. Zařízení připravuje projekt modernizace za zhruba 1,75 miliardy korun.

Liberecký kraj letos vypsal výběrové řízení nejen na ředitele Krajské nemocnice Liberec, ale také zdravotnické záchranné služby a Nemocnice s poliklinikou v České Lípě. V České Lípě už je rozhodnuto a ředitelem zůstal Pavel Marek. Manažer, který v minulosti působil jako generální ředitel sklářské společnosti Preciosa-Lustry v Kamenickém Šenově, byl řízením nemocnice pověřen letos v únoru. Představenstvo ho na základě výběrového řízení do funkce potvrdilo 4. října. Uchazeči byli tři, ale jen dva se zúčastnili konkurzu. U záchranné služby je uzávěrka v pátek 13. října a o novém řediteli bude komise rozhodovat 25. října.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberec, Krajská nemocnice Liberec, Luděk Nečesaný, Richard Lukáš, nemocnice, generální ředitel, Přemysl Sobotka, Liberecký kraj, Pavel Marek, Turnov, Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Generálním ředitelem nemocnice v Liberci se nejspíš stane Richard Lukáš  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.