Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Nemocnice pořídila čtyři nové sanitky. Pacienti budou mít větší komfort

Vozový park liberecké nemocnice se rozšířil o čtyři nové sanitky na převoz raněných a nemocných pacientů a celkem tak disponuje 21 vozidly. Dvě nové sanitky jsou upraveny pro přepravu pacientů neodkladné péče. Ty mají výhodu variability v možnosti přestavby vozidla z režimu obyčejné převozové sanitky do režimu převoz pacientů se záchranářem a mohou tak pomoci i při aktuálních výjezdech.

„Výhodou nových vozů Ford Transit Custom je větší vnitřní prostor, což nabídne pacientům větší komfort. Předností je také sklopná rampa pro snadnější a bezpečnější naložení imobilních pacientů,“ popsal vedoucí oddělení dopravy Krajské nemocnice Liberec Aleš Pěnička.

Nemocnice ročně převeze přes 55 tisíc pacientů. „Vozidla jsou vybavena nejnovější transportní technikou, transportními nosítky a infarktovým křeslem, která patří v současné době mezi nejkomfortnější a nejbezpečnější prostředky pro přepravu pacientů ve zdravotnictví,“ pochvaluje si vedoucí střediska Zdravotně dopravní služby KNL Michal Vondráček.

Každý rok nemocnice nahrazuje dvě až tři starší sanitky. „Do září máme přebytek hospodaření 70 milionů korun, můžeme nad rámec odměn zaměstnancům v částce 35 milionů korun nakoupit hned 4 nové sanitky. Věřím že to naši pacienti při převozu do nemocnice nebo z nemocnice ocení,“ řekl generální ředitel nemocnice Luděk Nečesaný.

Zdravotní dopravní služba má v současné době celkem 25 řidičů a ročně najede zhruba přes 1,2 miliónu kilometrů. Obnova vozového parku je proto naplánována průběžně i na další roky. Cena jedné sanitky se pohybuje okolo jednoho milionu korun a Krajská nemocnice Liberec je hradí ze svého vlastního rozpočtu.

Autoři | Foto KNL

Štítky KNL, Nemocnice Liberec, sanitky, pacient, nemocnice, Krajská nemocnice Liberec, Ford Transit Custom, Luděk Nečesaný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Nemocnice pořídila čtyři nové sanitky. Pacienti budou mít větší komfort  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.