Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

O místo ředitele liberecké krajské záchranky usiluje deset lidí

Deset lidí se přihlásilo do výběrového řízení na místo ředitele krajské záchranné služby v Libereckém kraji. Komise z nich bude vybírat 25. října. Předchozího ředitele, Vladimíra Hadače, krajská rada odvolala k poslednímu srpnu. Jako důvod zástupci kraje uvedli manažerské nedostatky a špatnou komunikaci se zaměstnanci.

Uzávěrka přihlášek byla v pátek 13. října. Nyní se posuzuje, zda všichni zájemci splnili veškeré podmínky. "Ve středu 18. října uchazeči podstoupí pohovor s psychologem a o týden později, 25. října, je bude devítičlenná výběrová komise hodnotit. Následně radě kraje navrhne pořadí kandidátů a ta poté dle doporučení vybere vítěze," uvedl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Přemysl Sobotka (ODS).

Hadač vedl záchrannou službu od března 2014, důvody svého odvolání označil za vágní a nepodložené konkrétními argumenty. Do jmenování nového ředitele byl řízením příspěvkové organizace kraje pověřen lékařský náměstek záchranné služby Jan Lejsek. Záchranná služba Libereckého kraje má výjezdové skupiny rozmístěné ve 13 městech, zaměstnává 350 lidí a k naléhavým případům může vyslat i vrtulník. Loni hospodařila zhruba s 310 miliony korun.

Kraj letos v létě vypsal i výběrová řízení i na místa ředitelů svých dvou nemocnic. V České Lípě funkci obhájil Pavel Marek a v Liberci se generálním ředitelem nejspíš stane dosavadní lékařský ředitel Richard Lukáš. Doporučení výběrové komise musí ještě potvrdit dozorčí rada nemocnice. Současný generální ředitel liberecké nemocnice Luděk Nečesaný, který největší zdravotnické zařízení v kraji vede od července 2013, se do výběrového řízení nepřihlásil.

Autoři | Foto Bezedný Frank

Štítky Liberec, záchranná služba, ZZSLK, zdravotnická záchranná služba, výběrové řízení, Liberecký kraj, Přemysl Sobotka, ODS, Pavel Marek, Luděk Nečesaný, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O místo ředitele liberecké krajské záchranky usiluje deset lidí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.