Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak mít srdce na správném místě a jak se o ně starat

PR článek

Víte, že nepřímá srdeční masáž se nejlépe provádí v rytmu vánoční písničky Rolničky, rolničky nebo písně Stay in Alive od Bee Gees? Víte, jak rozpoznat infarkt nebo mozkovou příhodu? Jak předcházet srdečním chorobám? Právě tyto informace, které mohou zachránit život, se dozvědí návštěvníci akce Světový den srdce vareálu MCU KOLOSEUM, Generála Svobody 83 v Liberci – Pavlovicích. Světový den srdce se koná v pátek 27. září 2019 pod záštitou náměstka hejtmana Libereckého kraje pro oblast zdravotnictví Přemysla Sobotky a je podpořen z dotačního programu Libereckého kraje 2.6. Podpora místní AGENDY 21.

Odpovědi na výše položené otázky vám dají odborníci na slovo vzatí, kteří se jimi zabývají každý den. Zdravotníci Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje, p. o. společně s kolegy z Policie ČR seznámí veřejnost s technikou, která záchranářům a Polici ČR pomáhá v terénu při výjezdech. Lidem, kteří na akci Světový den srdce zavítají, mimo jiné vysvětlí, jak rozpoznat příznaky srdeční příhody nebo jak poskytnout první pomoc.

Náročná léčba

Odborníci z Krajské nemocnice Liberec pohovoří o aktuální situaci v oblasti kardiovaskulárních chorob a následné náročné léčby. Další z partnerů akce, respektive zástupci Všeobecné zdravotní pojišťovny,na místě poskytnou informace o programech, které přispívají na pravidelné pohybové aktivity jakoprevence kardiovaskulárních onemocnění. Výživová poradkyně zájemcům poradí, jak správně upravit životní styl a stravu.

Pozornost si jistě zaslouží projekt Seniorská obálka, který záchranářům usnadňuje řešení tísňových situací a ohrožení zdraví nebo života. Speciální kartu, v níž senioři – v případě potřeby za pomoci příbuzných, osobních asistentek nebo praktického lékaře – vyplní údaje o svých alergiích, nemocech,lécích a kontakty na osoby blízké, umístí v bytě na viditelné místo, aby z ní v případě potřeby záchranáři okamžitě vyčetli potřebné údaje.

Fyzické testy hráčů

Ke Světovému dni Srdce se připojil také Klub FC SLOVAN. Jeho členové tak reagují na to, že jeden z jejich kolegů nedávno nečekaně zemřel právě na selhání srdce. Zástupci klubu společně s hráčem česko-vietnamského původu Filipem Nguyenem na akci v areálu MCU KOLOSEUM vysvětlí, jak a proč jsou hráči fyzicky testováni a že právě fyzické testy by měly pomoci předcházet fatálním situacím.

Štítky koloseum, Světový den srdce, Liberecký kraj, Přemysl Sobotka, Liberec, Pavlovice, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, Policie České republiky, Filip Nguyen, Česko, Krajská nemocnice Liberec

Jak mít srdce na správném místě a jak se o ně starat  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.