Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nemocných s chřipkou mírně přibylo, epidemie ale zatím nehrozí

Počet lidí s akutními respiračními chorobami v Libereckém kraji mírně stoupl. Na 100 tisíc obyvatel je 1405 nemocných, před týdnem jich bylo o 4,46 procenta méně.

Podle hygieniků se zatím nejedná o epidemii, za epidemický práh považují 1600 až 1700 nemocných na 100 tisíc obyvatel. "Jsme i pod celorepublikovým průměrem," mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci Zuzana Balašová. V Česku na 100 tisíc obyvatel připadá 1451 nemocných, zhruba o procento méně než před týdnem.

Nejvíce nemocných je mezi dětmi do pěti let. Od začátku chřipkové sezony bylo v Libereckém kraji laboratorně potvrzeno 15 případů chřipky kmenu A a tři kmenu B. V tomto týdnu byl průběh onemocnění závažný u dvou lidí, nutná byla v obou případech hospitalizace.

Chřipková sezona je letos v Libereckém kraji zatím výrazně klidnější než loni, kdy byla pro region zřejmě nejtragičtější. V souvislosti s chřipkou zemřelo od podzimu 2014 do jara 2015 devět lidí. Letos nikdo.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky chřipka, Liberecký kraj, Krajská hygienická stanice, Česko, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocných s chřipkou mírně přibylo, epidemie ale zatím nehrozí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.