Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Nemocných s chřipkou a dalšími respiračními nemocemi za poslední týden přibylo

V Libereckém kraji třetí týden po sobě stoupl počet lidí s akutními respiračními chorobami. Dvě nemocnice na Semilsku kvůli tomu omezily návštěvy. Na 100 tisíc obyvatel aktuálně připadá 1499 nemocných, což je o 4,68 procenta víc než před týdnem. Novinářům to dnes řekla mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci Zuzana Balašová.

"Nejvyšší nárůst byl na Semilsku a Českolipsku, v obou regionech o deset procent. Nejnižší nemocnost je na Jablonecku," uvedla Balašová. Nemocnice v Jilemnici ode dneška zakázala návštěvy na všech odděleních, v semilské nemocnici platí zákaz jen pro část oddělení následné ústavní péče.

Nemocnost v Libereckém kraji je nad celostátním průměrem. V celé zemi na 100 tisíc obyvatel připadá 1284 nemocných, to je o 6,62 procenta méně než před týdnem. V kraji je nejvíce nemocných mezi malými dětmi do šesti let. Od začátku chřipkové sezony bylo v Libereckém kraji laboratorně potvrzeno 26 případů chřipky, převládá vir typu A. Kmen B byl zjištěn v šesti případech. "Závažný průběh měla nemoc v tomto týdnu u čtyř pacientů," uvedla Balašová.

Od začátku sezony zemřel v Libereckém kraji jeden člověk, který onemocněl chřipkou. "Zde byl hospitalizován, bydliště měl ale mimo kraj," dodala mluvčí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberecký kraj, nemoc, chřipka, okres Semily, Krajská hygienická stanice, Liberec, Masarykova městská nemocnice v Jilemnici, okres Česká Lípa, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocných s chřipkou a dalšími respiračními nemocemi za poslední týden přibylo  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.