Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Chřipka je na ústupu, nemocných oproti minulému týdnu ubylo

Lidí s respiračními nemocemi v Libereckém kraji druhý týden po sobě ubylo, na 100 tisíc obyvatel jich připadá 1239. Před týdnem jich bylo 1364, což je pokles o 9,16 procenta.

"Vysoká nemocnost je stále na Semilsku, asi 1800 případů. V ostatních okresech je zhruba na krajské úrovni," uvedla mluvčí krajské hygienické stanice v Liberci Zuzana Balašová.

Nemocnost v Libereckém kraji je nad celostátním průměrem. V celé zemi je na 100 tisíc obyvatel 1111 nemocných. To je proti minulému týdnu o 12,17 procenta méně.

Od začátku chřipkové sezony bylo v kraji laboratorně potvrzeno 64 případů chřipky, z toho ve 20 případech byla kmene B. "V tomto týdnu bylo laboratorně potvrzeno šest nových případů," uvedla mluvčí. Čtyři lidé museli být hospitalizovaní, ani u jednoho ale neměla nemoc závažný průběh.

"Od začátku sezony jsme měli v kraji pět lidí se závažným průběhem onemocnění," dodala Balašová. Od začátku sezony zemřel v Libereckém kraji jeden člověk, který onemocněl chřipkou.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nemoc, Liberecký kraj, Krajská hygienická stanice, Liberec, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chřipka je na ústupu, nemocných oproti minulému týdnu ubylo  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.