Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Spojovací chodbu mezi pavilony nemocnice v Jablonci nahradí nová

Spojovací chodba mezi dvěma pavilony nemocnice v Jablonci bude od pátku bezmála dva měsíce nepřístupná. Důvodem je výstavba nové zhruba za šest milionů korun. Novinářům to dnes řekla mluvčí nemocnice Petra Hybnerová.

Jednopodlažní stavba spojuje pavilon ORL a ortopedie s chirurgickým pavilonem. Nahradit by ji měla dvoupatrová chodba. Nemocnice si od toho slibuje, že pacientům i personálu usnadní pohyb mezi oběma budovami. "Ortopedie je v prvním patře. Když se budou převážet pacienti, třeba na rentgenové vyšetření nebo magnetickou rezonanci, tak se projde rovnou do hlavní budovy, do chirurgického pavilonu," uvedla Hybnerová. Nová spojovací chodba by měla ušetřit i náklady na energie. "Současný krček je už hodně starý a úniky tepla jsou velké," uvedla mluvčí.

Demolice staré chodby začne v pátek a hotová by měla být nejpozději v pondělí. Výstavba nové chodby potrvá maximálně 60 dnů, skončit by tedy měla v první polovině června.

V době stavebních prací nebude možné spojovací chodbou procházet. "Návštěvníky a pacienty žádáme, aby využili hlavní vchod do nemocnice. V případě, že jde návštěvník nemocnice na ORL nebo ortopedii, lze vstoupit denním vchodem do tohoto pavilonu," uvedla Hybnerová. Přepravu ležících pacientů a zásobování bude mezi pavilony zajišťovat náhradní krytý koridor.

Autoři | Foto Nemocnice Jablonec nad Nisou

Štítky nemocnice, pavilon, chodba, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spojovací chodbu mezi pavilony nemocnice v Jablonci nahradí nová  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.