Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Provoz českolipské nemocnice omezí rekonstrukce dětského oddělení

Provoz Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa omezí od příštího týdne rekonstrukce dětského oddělení. Kompletně bude umístěno v prvním patře dětské polikliniky, druhé patro bude kvůli rekonstrukci uzavřené. Rekonstrukce oddělení přijde včetně DPH bezmála na šest milionů korun. Skončit by měla do poloviny prázdnin, řekl dnes technický a provozní ředitel nemocnice Ivan Garaj. Rekonstrukce je jednou ze čtyř akcí, které letos nemocnici čekají. Modernizovat se budou také výtahy nebo inženýrské sítě. Vše bude stát zhruba za 50 milionů korun.

Nemocnice v České Lípě je druhým největším zdravotnickým zařízením v Libereckém kraji. Slouží pro 110.000 obyvatel Českolipska, jiná nemocnice v regionu není. Vyprojektována byla v 70. letech a pacientům slouží od roku 1981, době vzniku odpovídá také uspořádání některých oddělení, které už dnešním potřebám nevyhovuje. To je i případ toho dětského. "Ze dvou pater uděláme jedno, abychom ušetřili práci sestrám, protože dětských pacientů ubývá, takže už není potřeba to, co bylo dřív," řekl generální ředitel nemocnice Jaroslav Kratochvíl.

Nemocnici letos čekají investice zhruba za 50 milionů korun a akce za dalších více než 30 milionů se připravují. Klíčovým projektem bude vybudování nového zdroje tepla, který by měl nemocnici zásobovat už od příštího roku. Nemocnice také nutně potřebuje modernizovat operační sály. "Letos bychom chtěli udělat kompletní projektovou přípravu až ke schválení stavebního úřadu," řekl Garaj. Jen projekty budou stát podle odhadů šest až osm milionů, samotná rekonstrukce sálů se odhaduje na sto milionů. Na dalších zhruba 50 milionů korun se odhadují náklady na rekonstrukci dialýzy, kterou nemocnice také potřebuje.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky nemocnice, rekonstrukce, Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s., Jaroslav Kratochvíl, Česká Lípa, Liberecký kraj, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoz českolipské nemocnice omezí rekonstrukce dětského oddělení  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.