Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nemocnici Liberec přibývají díky vysokým odměnám sestry i lékaři

Krajské nemocnici Liberec přibývá sester i lékařů, pomohly náborové příspěvky i vysoké mzdy. Počet sester se od začátku roku zvýšil o osm, v současné době jich největší krajské zdravotnické zařízení zaměstnává 876. Více je i lékařů, kterých dnes v nemocnici pracuje 369, o sedm víc než na konci loňského roku. Další lékaři a sestry by měli nastoupit v příštích měsících.

"Díky kampani, kdy nově příchozím sestrám nabízíme náborový příspěvek 50 tisíc korun, počítáme v krátké době s příchodem dalších deseti až 15 sester," řekl generální ředitel Luděk Nečesaný. Nebýt ale přebytkového hospodaření, nemohla by si podle něj nemocnice takový příspěvek a zejména kvalitní mzdové hodnocení zdravotnického personálu dovolit. Průměrná mzda sester se podle něj meziročně zvýšila o devět procent na 33,087 korun, lékaři berou podle něj v průměru 76 535 korun.

Počet lékařů v Liberci je stabilní, v září by měly nemocnici posílit další zhruba dvě desítky čerstvých absolventů, se kterými Krajská nemocnice Liberec dlouhodobě komunikuje a byla dohodnuta na jejich nástupu. Přestože počty lékařů a sester rostou, nemocnice potřebuje stále další. "Díky koncentraci náročné medicíny tady děláme stejný objem medicíny, a k tomu potřebujeme stále více zdravotníků. Více lékařů a sestřiček je ve službě," vysvětlil důvody vyšších personálních nároků Nečesaný.

Krajská nemocnice Liberec je největším zdravotnickým zařízením v kraji. Slouží nejen jeho 440.000 obyvatelům, ale traumatologie či neurochirurgie ošetřují pacienty z celé země. Od 1. ledna 2014 se nemocnice sloučila s Panochovou nemocnicí Turnov, a vzniklo zdravotnické zařízení s 1130 lůžky, které zaměstnává 2660 lidí. Zařízení s více než třímiliardovým obratem skončilo loni hospodaření s více než 23milionovým ziskem. Mzdy tamních lékařů a sester patří k nejvyšším v zemi.

Autoři | Foto Krajská nemocnice Liberec

Štítky lékař, Krajská nemocnice Liberec, nemocnice, zdravotnické zařízení, Luděk Nečesaný, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnici Liberec přibývají díky vysokým odměnám sestry i lékaři  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.