Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Liberečtí hygienici provedli 75 kontrol táborů, uložili 5 pokut

Hygienici při kontrolách dětských táborů a dalších podobných akcí v Libereckém kraji uložili v červenci pět pokut v celkové výši 2700 korun. Ve většině případů šlo o méně závažné nedostatky.

Hygienici v červenci nemuseli zakázat žádný tábor, objevili jen jednu neohlášenou zotavovací akci na Liberecku. Prošetřovali také jednu stížnost na hygienické podmínky. "Po provedeném místním šetření byla shledána neoprávněnou," uvedla mluvčí krajské hygienické stanice v Liberci Zuzana Balašová.

Hygienici v červenci prověřili 62 táborů, čtyři jiné podobné akce a devět poskytovatelů stravovacích služeb. Při kontrolách stravování zjistili nedostatky při skladování, nepoužívání teplé vody při mytí nádobí a v jednom případě byla nevyhovující kvalita pitné vody. Nedostatky byly i v ubytování, hygienici objevili poškozené a potrhané lino v chatce či mrtvý hmyz v krytech osvětlovacích těles. V jednom případě nebyla zajištěna dostatečná intimita pro provádění osobní hygieny, nedostatky byly i ve vedení zdravotní dokumentace.

K 1. srpnu bylo v Libereckém kraji nahlášeno 144 letních dětských táborů s podobných akcí s 207 běhy, na něž bylo přihlášeno 11 981 dětí. Loni se za celé prázdniny konalo v kraji 192 táborů a dalších akcí s 270 běhy, na nichž se rekreovalo 14 434 dětí. Při kontrolách uložili hygienici loni 15 pokut dohromady za 8800 korun.

Autoři

Štítky Liberecký kraj, Krajská hygienická stanice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečtí hygienici provedli 75 kontrol táborů, uložili 5 pokut  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.