Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nemocnice v Jablonci má nový vjezd, přibylo míst k parkování

Do areálu nemocnice v Jablonci nad Nisou bude možné od čtvrtka opět jezdit hlavním vjezdem. Uzavřený byl zhruba měsíc kvůli jeho přestavbě za 1,6 milionu korun. Úpravy zároveň umožní od 1. září navýšit počet míst k parkování pro veřejnost o 27, nově bude možné parkovat na ploše u interny. Celkem tak bude mít veřejnost k dispozici v areálu nemocnice zhruba 90 míst, informovala dnes mluvčí nemocnice Petra Hybnerová.

"Zpoplatněna jsou dvě parkoviště u hlavního vjezdu. První půlhodina je zdarma, každá další hodina stojí deset korun," uvedla Hybnerová. Zdarma je možné auto odstavit na parkovišti u staré vrátnice nebo na parkovišti s přistávací plochou pro vrtulník.

Nový hlavní vjezd do nemocnice je sestaven ze tří částí, podobně jako již zrekonstruovaný vjezd z ulice 28. října. "Samostatný prostřední vjezd je určen pro sanitní vozy, záchrannou službu a další složky integrovaného záchranného systému. Krajní části jsou určeny pro vjezd a výjezd ostatních návštěvníků," řekla Hybnerová. Nemocnice plánuje ještě osadit vjezdy závorami. "V současné době řešíme technologii. Pokud se vše podaří, rádi bychom instalovali systém v letošním roce," dodal ředitel nemocnice Vít Němeček.

V srpnu nemocnice rekonstruovala ještě lůžkovou část pediatrického oddělení. Otevřené je od pondělí. Přibyla tři lůžka pro doprovod dětí, nemocnice nechala oddělení vymalovat, částečně obměnila nábytek a zmodernizovala sesternu a vyšetřovnu. Nové jsou podlahové krytiny, instalovaly se ochranné prvky na dveře a zdi a obnovena byla funkčnost ventilace. V nemocnici budou řemeslníci pracovat i v září, rekonstruovat budou od čtvrtka prostory ortopedické ambulance v přízemí pavilonu A. Vymění podlahové krytiny, obklady a vymalují. Nový bude nábytek a dveře. Práce potrvají zřejmě do 25. září.

Autoři | Foto Nemocnice Jablonec nad Nisou

Štítky nemocnice, Jablonec nad Nisou, Nemocnice Jablonec nad Nisou, Vít Němeček, parkování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Jablonci má nový vjezd, přibylo míst k parkování  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.