Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Nečesaný je opět v představenstvu nemocnice v Liberci

Generální ředitel liberecké krajské nemocnice Luděk Nečesaný se stal opět členem představenstva této společnosti. Mandát mu vypršel v sobotu a dozorčí rada mu ho nechtěla prodloužit s ohledem na blížící se volby. Na dnešním mimořádném zasedání ale změnila názor a znovu ho jmenovala do představenstva. Chtěla tak zamezit obavám z toho, jak bude nemocnice dále fungovat. Stejně jako Nečesanému dnes dozorčí rada prodloužila mandát i obchodně-investičnímu řediteli Milanovi Trpišovskému, jemuž také vypršel v sobotu.

"Kolegium primářů požádalo dozorčí rady o projednání, protože se obávali dostatečné stability ve smyslu fungování krajské nemocnice," uvedla Mlejnková. "Jsem přesvědčena o tom, že jsme to mohli, a bylo by to rozumnější nechat po volbách, přesto je pro mě mnohem důležitější bezproblémové fungování nemocnice," dodala předsedkyně dozorčí rady Lena Mlejnková (Starostové pro Liberecký kraj).

Krajská nemocnice Liberec (KNL) je největším zdravotnickým zařízením v kraji. Většinovým vlastníkem je Liberecký kraj, menšinovými akcionáři Liberec a Turnov. Nemocnice s více než třímiliardovým obratem loni hospodařila se ziskem přes 23 milionů korun. Předchozí rozhodnutí dozorčí rady kritizoval liberecký primátor Tibor Batthyány (ANO), změnu názoru vítá. "Nebude období nejistoty," řekl dnes.

Nemocnice připravuje celkovou přestavbu areálu, na projekt nedávno vypsala architektonickou soutěž. V první etapě chce zhruba za 1,5 miliardy korun postavit centrum urgentní péče. Jednotný příjem nemocnice dosud nemá. Nečesaný byl v devítičlenném představenstvu místopředsedou. Zatím se neví, zda se jím znovu stane. "To je na rozhodnutí představenstva, dozorčí rada jmenuje jen členy," řekla Mlejnková.

Nečesaný je od loňského roku obviněn z přijímání úplatků, vinu odmítá. Z vedení nemocnice chtěl loni odejít, aby jeho kauza nemocnici nepoškozovala. Dozorčí rada ho však přesvědčila, aby svou rezignaci stáhl a zůstal v čele nemocnice. Případ souvisí s údajným předražením zdravotnických zakázek z let 2008 až 2009 za vybavení kardiocentra a traumacentra v liberecké nemocnici za 239 milionů korun. Modernizace oddělení údajně byla předražena o 24 milionů.

Autoři | Foto KNL

Štítky nemocnice, dozorčí rada, Luděk Nečesaný, Liberec, Lena Mlejnková, Krajská nemocnice Liberec, Starostové pro Liberecký kraj, Tibor Batthyány, ANO 2011, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nečesaný je opět v představenstvu nemocnice v Liberci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.