Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ledovka v Libereckém kraji: 32 chodců ošetřených v nemocnici a 19 výjezdů záchranné služby

Včerejší ledovka, která zasáhla celý Liberecký kraj, zkomplikovala život nejen řidičům, ale také chodcům. Záchranáři museli ošetřit řadu lehčích poranění. Desítky chodců, kteří uklouzli na namrzlém chodníku, skončili v nemocnicích napříč celým krajem.

Krajská nemocnice v Liberci v úterý večer ošetřila 22 lidí, kteří sami přišli po pádu na zem. Dnes ráno dalších deset. "Šest lidí jsme hospitalizovali. Měli otřes mozku nebo jiné závažné zranění," uvedl mluvčí nemocnice Václav Řičář.

FOTO: Ledovka paralyzovala Liberecko a Jablonecko. Bourali sypači i hasiči

Záchranná služba od úterní odpoledne v kraji vyjela k 19 lehce zraněným chodcům, nejčastěji v Liberci a v Jablonci. "Šlo o zranění nohou, rukou a hlavy," uvedla krajská mluvčí záchranné služby Lenka Moravcová.

Další čtyři lidé utrpěli lehké zranění při dopravních nehodách. Jedna se stala hasičům při výjezdu do Rádla k řidičce, jež sjela ze stráně. Lehce zranění byli při nehodě dva hasiči.

V dalších dnech by se mělo postupně oteplovat, ale i přesto silničáři upozorňují řidiče na možnost tvorby lokálního náledí zejména v ranních hodinách. 

Foto Jiří Prýgl | Zdroj ČTK

Štítky nemocnice, Liberecký kraj, zdravotnická záchranná služba, úraz, Krajská nemocnice Liberec, okres Jablonec nad Nisou, Liberec, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ledovka v Libereckém kraji: 32 chodců ošetřených v nemocnici a 19 výjezdů záchranné služby  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.