Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberecká nemocnice chystá nákladnou rekonstrukci psychiatrie

Až 150 milionů korun je potřeba zainvestovat do rekonstrukce liberecké psychiatrie, která je jediná v kraji. Liberecká nemocnice nyní čeká na potvrzení dotace, podle které se bude odvíjet rozsah prací. V ideálním případě by nemocnice mohla dostat až 126 milionů korun.

"Čekáme na definitivní vyjádření ministerstva zdravotnictví," uvedl generální ředitel nemocnice Luděk Nečesaný. Podle něj zatím mají přislib, že na realizaci projektu peníze dostanou.

Rekonstrukci zastaralých prostor chce nemocnice zahájit v roce 2018, rozdělena by byla do dvou etap. "Naše představa je taková, že bychom chtěli nejprve zrekonstruovat objekt bývalého plicního naproti gynekologii," uvedl Nečesaný. Tam by se pak dočasně přemístila psychiatrie a její budova by se opravila. Vše by mělo být hotovo do roku 2020.

Kromě zlepšení zázemí si nemocnice od modernizace psychiatrie slibuje i rozšíření ambulantních služeb a vytvoření stacionáře. "Některým lidem stačí k uklidnění situace přespání přes noc," uvedl ředitel.

Rekonstrukce psychiatrie je podle něj v souladu s chystanou modernizací celého areálu v Husově ulici. Podoba areálu už potřebám největší nemocnice v Libereckém kraji nevyhovuje. Její činnost komplikuje fakt, že je roztříštěná do 35 objektů. Budovy navíc nevyhovují prostorově ani neumožňují další rozvoj. Areál by se měl proto postupně přestavět. V první fázi se chystá především výstavba nového pavilonu urgentní péče za více než miliardu korun, začít by měla na konci roku 2018.

Štítky Krajská nemocnice Liberec, nemocnice, Luděk Nečesaný, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká nemocnice chystá nákladnou rekonstrukci psychiatrie  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.