Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nemocných s chřipkou v Libereckém kraji v závěru roku ubylo

Nemocných s chřipkou a akutními respiračními chorobami v Libereckém kraji v závěru roku výrazně ubylo. Na 100 tisíc obyvatel připadá v kraji 1062 nemocných, což je o 22 procent méně než minulý týden. Příčinou poklesu mohou být ale vánoční prázdniny a dovolené, kdy řada lidí nejde k lékaři.

Vývoj v Česku je podle hygieniků podobný, v posledním týdnu roku nemocnost v zemi klesla o 24,6 procenta. Na 100 tisíc nemocných připadá aktuálně v průměru 1028 pacientů.

V tomto týdnu byly podle Balašové v Libereckém kraji potvrzeny laboratorně další případy chřipky. "Aktuálně už jich je 12, ve všech případech jde o typ A. Zatím nemáme ani v jednom případě potvrzený závažný průběh onemocnění," dodala mluvčí krajské hygieny Zuzana Balašová.

Při minulé chřipkové epidemii od podzimu 2015 do jara 2016 byla chřipka laboratorně potvrzena u 70 pacientů, z toho 43 mužů a 27 žen. Převládal virus typu A, který byl zjištěn ve 46 případech. Jeden člověk v souvislosti s onemocněním zemřel, u dalších pěti byl průběh nemoci závažný. Chřipková sezona byla výrazně klidnější než o rok dříve. To v kraji v souvislosti s onemocněním zemřelo devět lidí a v 19 případech byl průběh nemoci závažný.

Autoři

Štítky chřipka, Liberecký kraj, nemoc, Česko, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocných s chřipkou v Libereckém kraji v závěru roku ubylo  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.