Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Další dvě nemocnice zakazují návštěvy kvůli chřipkové epidemii

V nemocnicích v Semilech a v Jilemnici ode dneška platí zákaz návštěv pro všechna oddělení. Důvodem je chřipková epidemie. Zákaz platí do odvolání. Obě nemocnice ze Semilska, které jsou od ledna spojené do jedné společnosti, o tom informovaly na svých webových stránkách.

Chřipková epidemie podle hygieniků nastává, pokud je na 100 tisíc obyvatel mezi 1600 až 1700 nemocnými s akutními respiračními chorobami. V Libereckém kraji je nad epidemickým prahem Liberecko se 1743 případy na 100 tisíc obyvatel a právě Semilsko s 1676 případy.

Kvůli vysokému počtu nemocných už dříve zakázala návštěvy městská nemocnice v Jablonci nad Nisou a pro všechna svá oddělení v Liberci, Turnově i Jablonném v Podještědí i Krajská nemocnice Liberec. Úplný zákaz návštěv platí také v některých domovech pro seniory, například v Turnově nebo Českém Dubu.

Z velkých nemocnic v Libereckém kraji zákaz návštěv nemá už jen českolipská. V tomto regionu je nejnižší nemocnost v kraji, na 100 tisíc obyvatel náleží 1339 případů.

Autoři

Štítky nemocnice, návštěva, okres Semily, Liberecký kraj, Semily, Jilemnice, Nemocnice Jablonec nad Nisou, Turnov, Krajská nemocnice Liberec, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další dvě nemocnice zakazují návštěvy kvůli chřipkové epidemii  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.