Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Libereckém kraji je stále chřipková epidemie, nemocných opět přibylo

V Libereckém kraji je nadále chřipková epidemie. Za poslední týden stoupla nemocnost o 4,5 procenta. Na 100 tisíc obyvatel je 1673 případů akutních respiračních onemocnění, řekla mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci Zuzana Balašová.

"To je hodnota na spodní hranici epidemického prahu, který je stanoven mezi 1600 a 1700 případy," uvedla. Nejvyšší nemocnost je na Liberecku, kde na 100 tisíc lidí připadá 1890 nemocných. "Ostatní okresy jsou pod epidemickým prahem," řekla mluvčí.

Nejvíce chřipce podobných infekcí je hlášených z Českolipska, na 100 tisíc obyvatel připadá 220 případů. Následuje Liberecko se 167 případy a Semilsko se 159. Nejméně takových onemocnění bylo na Jablonecku, 79 na 100 tisíc obyvatel.

Hygienici nadále doporučují, aby lidé omezovali návštěvy nemocných. Zákaz návštěv platí v nemocnicích v Liberci, Jablonci nad Nisou, Turnově, Semilech a Jilemnici i v některých domovech seniorů, například v Turnově nebo Českém Dubu.

Za poslední týden stoupl v kraji o 27 na 58 počet laboratorně potvrzených případů chřipky. "Závažný průběh měla onemocnění v ojedinělých případech," dodala Balašová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberecký kraj, nemoc, Liberec, Krajská hygienická stanice, Turnov, okres Česká Lípa, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou, Jablonec nad Nisou, Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji je stále chřipková epidemie, nemocných opět přibylo  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.