Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vedení města chce zdravou stravu ve školách. Pomoci má workshop

Slunečnicový chlebíček s pomazánkou z cizrny, jahelné kuličky či kuskusový makovec. Podobné dobroty možná brzy nebudou k dostání jen ve zdravé výživě, ale také v mateřských a základních školách. Liberecký magistrát si totiž na čtvrtek připravil workshop pro kuchařky. Zaměření bude právě zdravá strava.

Na kuchařky čeká prezentace známé specialistky na zdravotní prevenci a výživu Margit Slimákové. O tom, jak a z jakých surovin připravují školákům obědy, povyprávějí účastníkům workshopu i zástupci jídelny z pražské ZŠ Tusarova, která je držitelem ocenění Jídelna snů 2013. Své zkušenosti se zdravou přípravou pokrmů představí také lidé ze společnosti Gastron, jež vyváří pro sedm libereckých základních škol.

Cílem workshopu není vedoucím jídelen a kuchařkám nařizovat, z čeho a jak mají vařit, ale nadchnout je pro zdravou výživu a zdravý způsob přípravy pokrmů. „Je zřejmé, že změna nenastane hned a sama od sebe, ale začít diskuzi je více než nutné. Chceme požádat i rodiče, aby se o stravování svých dětí mnohem více zajímali, komunikovali se školami i jídelnami, a přispívali tak sami ke skladbě jídelníčku i použitých surovin,“ dodal náměstek primátora Ivan Langr.

Kromě školních jídelen chce radnice věnovat stejnou pozornost i nápojovým a jídelním automatům na chodbách škol a také sortimentu, který nabízejí některé školní bufety a kantýny. I ony totiž mohou nevhodnou skladbou přispívat k nadváze či obezitě dětí, metabolickým obtížím v dospělosti a samozřejmě k nesprávným stravovacím návykům.

Štítky strava, jídelna, radnice, Margit Slimáková, Ivan Langer, základní škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedení města chce zdravou stravu ve školách. Pomoci má workshop  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.