Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Záchranka dostane sedm nových vozidel

Krajská záchranná služba se může těšit na sedm nových vozidel. Do garáží by mělo co nevidět přibýt pět vozidel rychlé lékařské pomoci a dvě vozidla tak zvaného setkávacího systému. S vypsáním výběrového řízení zakázky za více než 10 milionů souhlasila i Rada Libereckého kraje na posledním zasedání.

Jaký dodavatel nakonec doplní vozový park krajské záchranky zatím není jasné. Před dvěma týdny se na libereckém letišti prezentoval Ford, který představil dva typy vozidel. Jedním z nich byl například převozní sanitní vůz Ford Transit Custom.

„Předpokládaná hodnota veřejné zakázky, která je financována z investiční účelové dotace Libereckého kraje, je 10 555 000 korun,“ popsal mluvčí Libereckého kraje Jiří Langer.

Sedm nových vozidel nejenže obnoví vozový park krajské záchranky, ale zároveň nahradí nepojízdné vozy. Naposledy minulý týden dosloužila u Turnova sanita, která ve vysoké rychlosti vylétla ze silnice. Nehoda, kdy se Volkswagen Transporter třikrát otočil přes střechu a přelétl před kamionem, skončila zraněním tří pasažérů. Kromě řidiče a sestřičky se poranil i pacient.

Krajská záchranná služba má v současnosti čtrnáct výjezdových stanovišť od České Lípy až po Jilemnici. Činnost 31 výjezdových skupin rozložených po celém území Libereckého kraje je řízena ze Zdravotnického operačního střediska.

Štítky Liberecký kraj, Jiří Langer, Ford Transit Custom, Turnov, Volkswagen Transporter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranka dostane sedm nových vozidel  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.