Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Záchranka má nového ředitele. Je jím trutnovský chirurg Hadač

Krajská záchranná služba má nového ředitele. Výběrové řízení vyhrál Vladimír Hadač z Trutnova, který dosud pracoval na chirurgickém oddělení vrchlabské nemocnice. Ve funkci střídá prozatímního ředitele Jana Lejska, který zastupoval odvolaného Stanislava Mackovíka. Hadač se funkce ujme už třetího března.

Do výběrka na post ředitele se přihlásilo celkem osm uchazečů. Hadač chce klást větší důraz na spolupráci nemocnic. „Zasadím se o úzkou spolupráci s nemocnicemi, protože takové fungování nám umožní kvalitně využít personál, lékaře i záchranáře a jejich odbornost. Zároveň tento přístup zlepší ekonomiku provozu, protože za poslední dobu bohužel přibylo administrativy a personálu, který se na ní podílí,“ řekl nový ředitel Vladimír Hadač.

Přílišná byrokratická zátěž je další věc, kterou by chtěl nový šéf záchranky změnit. „Náplní práce záchranářů je zachraňovat lidské životy a ne se utápět v byrokracii,“ dodal.

Vizitka Vladimíra Hadače

Vladimír Hadač v minulosti vedl Okresní středisko zdravotnické záchranné služby v Trutnově a doposud stále pracuje jako lékař záchranné služby. V současné době provozuje v Trutnově privátní praxi v oboru chirurgie a slouží na chirurgickém oddělení vrchlabské nemocnice. Svou lékařskou dráhu věnoval a věnuje především chirurgii, urgentní medicíně a baromedicíně, která souvisí s jeho velkým koníčkem – potápěním.

Autoři

Štítky hadač, záchranka, liberec, nemocnice, zdravotnická záchranná služba, Trutnov, Stanislav Mackovík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranka má nového ředitele. Je jím trutnovský chirurg Hadač  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.