Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

TVOŘÍME Z PALET: Výroba televizního stolku

PR článek

Vytvořit si jednoduchý televizní stolek nemusí být složité, získáte tak originální kus nábytku do Vaší domácnosti.

Nejprve je třeba si vybrat správnou paletu. Nám se osvědčila v rozměru 105 x 105 cm s dlouhými trámky v základu konstrukce a 11 prkny. Nejdříve paletu rozebereme pomocí páčidla a kladiva. Následně se zbavíme všech hřebíků a zvolíme rozměr pro hloubku stolu. V našem případě to bylo 39 cm, tedy 4 prkna s 1 cm mezerou. Trámky si na tuto šířku nařežeme.

Vzhledem k tomu, že používáme použitá prkna, je dobré je následně opracovat a obrousit, aby byla vhodná do interiéru. My jsme využili hoblovací stroj na srovnání celé délky prkna a následně na zkosení hran. Prkna mají následně hezky zaoblené venkovní hrany a budou příjemné na každodenní používání. Nakonec vše vypadá jako nové dřevo a můžeme začít montovat.

V našem případě jsme na vnitřní regály použili jenom 3 prkna, začínáme tedy montáž spodní části. Z obou stran zkrácených trámků připevníme vruty tři a tři prkna. Následně dlouhým vrutem připevníme vrchní trámek a na něj vrchní řadu 4 prken. Nakonec na spodní část přidáme kolečka dle vkusu a je hotovo.

Hotový stoleček už jenom vybrousíme jemným smirkovým papírem a dle potřeby přidáme i barevný nátěr.

Gratulujeme, Váš stolek je hotový. Pokud máte také zájem si vyrobit podobný, můžete navštívit dílnu Tvoříme z palet, kde si podobné nápady můžete sami realizovat.

Pro tvorbu toho stolu pro Vás připravili i odpolední workshop, který se koná tento čtvrtek 20.4. nebo příští středu 26.4. od 17 hodin. Cena workshopu je 400 Kč plus potřebný materiál. Na tento stolek jsme použili 2 palety v celkové ceně 300 Kč.

Další termíny a více informací naleznete na jejich stránkách www.tvorimezpalet.cz/workshopy a www.facebook.com/tvorimezpalet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TVOŘÍME Z PALET: Výroba televizního stolku  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.