Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na výhled z věže jablonecké radnice zapomeňte. Pokračuje její oprava a zůstane zavřená

Oblíbená vyhlídka v centru Jablonce zůstane i letos zavřená. Věž jablonecké radnice totiž prochází rekonstrukcí. Na věži přitom během turistické sezony vystoupilo pravidelně kolem 800 lidí. Roky zavřená je přitom i další městská vyhlídka na Petříně, lidé tak musí za výhledy do Jizerek.

„Mrzí nás, že letos nemůžeme návštěvníkům Jablonce dopřát pohled na město a jeho okolí z ptačí perspektivy. Nicméně jablonecká radnice na opravu již dlouho čekala a nová omítka ji bude rozhodně slušet,” okomentoval současný stav Petr Vobořil, ředitel Jabloneckého kulturního a informačního centra.

Právě to v radnici sídlí a přes léto bude otevřené. „Turisty neochudíme o možnost navštívit náš turistický point v parteru radnice v prostorách tamního informačního střediska. Loni těchto služeb využilo během letní sezóny celkem 2 347 lidí,“ dodal.

Přímo na radnici také turisté mohou navštívit výstavu 30 let úspěchů jabloneckého biatlonu. Kromě jiného jsou zde k vidění dva křišťálové glóby Gabriely Koukalové za vítězství ve Světovém poháru.

O vyhlídku z radniční věže je jinak velký zájem. „Denně se na to návštěvníci města ptají. Pokud chtějí na rozhlednu, doporučujeme jim Černou Studnici, Bramberk, Královku, Nisanku nebo Slovanku, kam se dá z Jablonce dojít pěšky nebo dojet městskou dopravou, ale také vzdálenější rozhledny, jako jsou Kopanina, Štěpánka, Maják Járy Cimrmana nebo samozřejmě Ještěd," řekla Radana Schaeferová z Jabloneckého kulturního a informačního centra.

O víkendech je podle ní otevřena i nedaleká rozhledna Proseč.

Autoři | Foto Miroslav Gorčík

Štítky Jablonec, radnice, rozhledna, vyhlídka, Jizerské hory, Petřín, Gabriela Soukalová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na výhled z věže jablonecké radnice zapomeňte. Pokračuje její oprava a zůstane zavřená  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.