Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Exotika kousek za hranicemi. V Motýlím domě Jonsdorf okusíte atmosféru deštného pralesa

Víte, jaké to je v deštném pralese? Vypravte se do Motýlího domu v  německém Jonsdorfu, který leží jen pár kilometrů od hranic, nedaleko Žitavy. V obří kupoli se vám otevře barevný tropický svět, kde mezi palmami, banánovníky a bambusovníky poletují desítky různobarevných motýlů z různých koutů naší planety.

Nad hlavou se vám bude třepetat nebesky modrý Morpho peleides, majestátný Otakárek citrusový nebo třeba Banánový motýl. Pozorovat motýly, když sednou na některou z květin či plátky pomeranče a vychutnávají si sladký nektar, patří k nezapomenutelným zážitkům. Mezi bujnou vegetací běhají minikřepelky a těšit se můžete také na roztomilé kosmany. V obřích teráriích uvidíte agamy, chameleony či leguány i nejrůznější druhy hadů. A najdete zde i velké mořské akvárium.

Pokud byste se chtěli dozvědět o motýlím světě a životě více, je vám k dispozici i česky hovořící průvodce a česky se domluvíte i u pokladny. Samozřejmostí je dětský koutek, bezbariérový přístup a kavárna s občerstvením. Projít se můžete i venkovní zahradou, posedět si na lavičkách nebo si tu udělat piknik – čas se tu totiž krásně zpomaluje.

Otevřeno denně 10–18 hodin

Vstupné

Dospělí: 6,50 EUR
Děti a studenti: 4,00 EUR
Rodinná vstupenka: 17,50 EUR

Tisková zpráva | Foto Motýlí dům Jonsdorf

Štítky Motýlí dům Jonsdorf, Žitava, výlet, motýli, Jonsdorf, deštný les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Exotika kousek za hranicemi. V Motýlím domě Jonsdorf okusíte atmosféru deštného pralesa  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.