Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tipy na víkend: Nejen Benátská! Konec týdne nabídne pivní slavnosti nebo tradiční poutě

Přestože se tento víkend v Libereckém kraji nese ve znamení festivalu Benátská noc, děje se zde i spousta jiných akcí, které opravdu stojí za pozornost. Horké počasí vyzývá k pobytu u vody, osvěžit se však budete moci například i na Pivních slavnostech v Harrachově či v prostorách Hanychovské jeskyně, která bude jedinečně přístupná veřejnosti.

Přestože se tento víkend v Libereckém kraji nese ve znamení festivalu Benátská noc, děje se zde i spousta jiných akcí, které opravdu stojí za pozornost. Horké počasí vyzývá k pobytu u vody, osvěžit se však budete moci například i na Pivních slavnostech v Harrachově či v prostorách Hanychovské jeskyně, která bude jedinečně přístupná veřejnosti.

Pouťě v Kryštofáku nebo na Jizerce

Nejen pro rodiny s dětmi jsou připraveny hned tři tradiční poutě. Spoustu zábavy, hudby a atrakcí pro ty nejmenší nabídne po celý víkend hasičská pouť u kaple sv. Huberta na Benecku a Údolská pouť v Kryštofově Údolí v Liberci. Pouze v sobotu pak proběhne Anenská sklářská pouť na Jizerce, která se ponese v tradičnějším duchu ukázky řemesel a sklářské výroby, nebo například divadla.

Pokud se řadíte mezi automobilové nadšence, nenechte si v sobotu od dvanácti hodin ujít třetí ročník charitativní výstavy upravených aut, supersportů a drift speciálů Street Connection4Charity. Poprvé na náměstí Dr. E. Beneše v Liberci.

Zchladit se můžete na 15. ročníku Pivních slavností v Harrachově. Sklárna a minipivovar Novosad & syn v sobotu kromě zlatavého moku nabídne bohatý doprovodný program, jako například soutěže pro děti i dospělé, tombolu nebo koncert zpěváka Pavla Callty.

Pokud vám nevadí výšky nebo stísněné prostory, zastavte se v sobotu v Panském lomu u Hanychovské jeskyně. Uvidíte zde ukázky lezení jeskyňářů a lanového přemostění, zasoutěžíte si v bednované a po krátkém proškolení budete mít možnost nahlédnout do jinak nepřístupných prostor Hanychovské jeskyně. Akce začíná ve třináct hodin.

Letní kino v Liďákách

Pro sportovní fanoušky se chystá 1. ročník závodu horských kol kolem Ještědského hřebenu MelCon Bike Cup. Akce odstartuje v sobotu v areálu Obřího sudu na Javorníku.

Vlahý letní víkendový večer si můžete zpříjemnit v letním kině Lidových sadů Liberec. V pátek promítnou legendární český muzikál Balada pro banditu, v sobotu bude k vidění hvězdně obsazený velkofilm Troja.

Autoři | Foto Sklárna Harrachov

Štítky slavnost, pouť, jeskyně, Benátská noc, Harrachov, Liberecký kraj, festival, Liberec, Jizerské hory, Balada pro banditu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tipy na víkend: Nejen Benátská! Konec týdne nabídne pivní slavnosti nebo tradiční poutě  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.