Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Krajský úřad Libereckého kraje pořádá Den otevřených dveří

Tradiční Den otevřených dveří pořádá ve středu 27. května Krajský úřad Libereckého kraje. Už po dvanácté se otevřou běžně nepřístupné prostory a návštěvníci dostanou možnost nejen nahlédnout do kanceláří hejtmana nebo radních, ale s některými z nich si i popovídat.

Po celý den budou u budovy úřadu, v ulici U Jezu 642/2a v Liberci, také atrakce, soutěže a zábavný program pro veřejnost. Bavit se a dozvědět se i něco zajímavého budou moci lidé i uvnitř budovy. Dveře úřadu se otevřou v čase od 10:00 do 16:00 hodin. Vstup je zdarma!

Stejně jako v loňském roce je součástí programu například prezentace složek IZS, Policie ČR, potápěčů, vojáků či celní správy a příspěvkových organizací. K vidění bude mnoho tanečních, sportovních či hudebních vystoupení. I letos nebude chybět módní přehlídka v páternosteru v podání Střední průmyslové školy textilní v Liberci, tentokrát na téma „V zajetí tisku“, „Snow fashion“ či „Ďábelská lest“. Ojedinělý výtah také ozdobí fotografická výstava k 15. výročí krajů.

V zastupitelském sále jsou nově připraveny praktické přednášky pro seniory na téma bezpečné chování seniorů na veřejných místech, dědictví a závěť podle nového Občanského zákoníku a násilí na seniorech. V části multimediálního sálu se můžete nechat hýčkat studentkami Střední školy gastronomie a služeb z Liberce a nechat si od nich třeba upravit účes nebo make-up. Současně zde budou probíhat ukázky textilních technik na ručním stavu a kolovratu. Poprvé se letos bude prezentovat i Krajská vědecká knihovna v Liberci, která si připravila nejen tvoření pro děti, ale i seniory (pletení z pedigu). A zájemci se také dozví spoustu užitečných informací o dárcovství krve a kostní dřeně z úst nejpovolanějších, odborníků z transfuzního oddělení Krajské nemocnice Liberec.

Užít si můžete i akční zábavu na atrakcích Bungee Running! a Moucha, anebo se projet třeba elektromobilem. Otestovat svou důvtipnost i znalosti mohou návštěvníci po celý den společně s libereckou iQlandií a samozřejmě si užít i mimořádné výhledy ze střechy budovy krajského úřadu.

Na co se mohou návštěvníci také těšit

  • Vystoupení mažoretek, brazilské bojové umění Capoiera, irské a moderní tance, aerobic
  • Hudební vystoupení ZUŠ Liberec, výstavy
  • Stánky organizací: Severočeské muzeum Liberec, Oblastní galerie Liberec, ekocentra Střevlík, DDM Větrník, iQlandie, Týmu silniční bezpečnosti
  • Virtuální toulky 3D prostorem – 3D modelace historického centra Liberce, mapovou deskovou hru Země démonů
  • Maskoty klubů FC Slovan Liberec, basketbalového týmu Kondoři a HC Bílí Tygři Liberec

Štítky krajský úřad, Liberec, Liberecký kraj, den otevřených dveří, Policie České republiky, Střední průmyslová škola textilní, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, Krajská nemocnice Liberec, Občanský zákoník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajský úřad Libereckého kraje pořádá Den otevřených dveří  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.