Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Piknikové paloučky nebo domečky na stromech. V Liberci vzniká unikátní park

Skoro v centru Liberce pomalu vzniká nový EKOPark. Areál o rozloze 10 tisíc metrů čtverečných v těsné blízkosti cyklostezky u zadní brány Slovanu je zaměřený nejen na egologii. „Hodláme vytáhnout rodiny s dětmi z nákupních center, kde tráví víkendy, do přírody, k nám do EKOParku,“ říká Stanislav Šťastný, pro kterého je EKOPark splněným klukovským snem.

Ekopark by svým návštěvníkům měl nabídnout sportovní a relaxační prvky určené pro ekopobyt v přírodě. „V plánu jsou piknikové paloučky, zóny pro grilování a aktivní relaxaci“ sdělil Šťastný, který je jednatelem firmy SunGarden.cz, zabývající se již 16 let zahradní architekturou. V plánu jsou i místa pro pozorování a naslouchání zvukům přírody, naučné přírodovědné stezky pro děti. „Chceme dětem ukázat, jak vypadá hmyzí život, proto pro ně připravujeme interaktivní hmyzí hotely a čmelíny“ doplňuje Šťastný.

Pro sportovní účely budou v parku k dispozici crossfitové aktivity, třeba venkovní posilovna pro procvičení celého těla, malý lanový překážkový park pro děti ve výšce půl metru. Ekopark nabídne možnost pořádat přednášky, workshopy, letní promítání, víkendové akce, příměstské tábory, volnočasové aktivity, tvůrčí, výtvarné, sportovní a vzdělávací kurzy v přírodě.

Víte, co znamená pojem Treehouses? Ne? Treehouses neboli domečky na stromě jsou vyhlídkovou rozhlednou určenou pro pozorování života v parku, pro dobrodruhy i s možností přespaní ve volné přírodě. Ani ty nebudou v parku chybět.

Domečky jsou naprosto ekologické a chrání přírodu. Konstrukce nijak nezasahují do stromů a jsou navrženy tak, aby jim neškodily a stromy mohly pokračovat ve svém růstu. Jedním z cílů tohoto projektu je ukázat návštěvníkům, jak funguje ekosystém v korunách stromů, kam by se jinak nedostali.

Domečky jsou navrženy tak, že nepotřebují elektrickou nebo vodovodní přípojku. Sociální zařízení je zcela ekologické. Toalety jsou suché a zásypovým materiálem jsou piliny.

„Z části výtěžku EKOParku budeme podporovat souběžně vznikající vlastní charitativní projekt Světlo pro život, který finančně podpoří jak regionální, tak celostátní nadační fondy, neziskové a charitativní organizace z oblasti životního prostředí, ekologie, zdravotnictví a kultury“ prohlásil Šťastný.

Štítky příroda, strom, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Piknikové paloučky nebo domečky na stromech. V Liberci vzniká unikátní park  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.