Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Globus rozšířil nakupování s přenosnými skenery na další obchod

Řetězec Globus po dvou letech testování rozšířil systém samoobslužného skenování zboží během nákupu. Tahle vymoženost zatím funguje pouze v hypermarketu v pražském Zličíně, další obchody by mohly následovat. Zatím byla služba Scan&go dostupná v prodejně v Čakovicích. Kdy ji vyzkouší i Liberečáci, zatím není jasné.

„Plány samozřejmě máme. Jejich realizace závisí na úspěšnosti projektu v hypermarketu na Zličíně. Pokud se potvrdí naše pozitivní zkušenosti i při této druhé instalaci Scan&go, budeme plánovat realizaci služby i na několika dalších divizích Globusu v průběhu příštího obchodního roku,“ dodala mluvčí.

Globus je jediný řetězec v Česku, který placení přes samoobslužné skenery provozuje. Další řetězce jako Tesco, Makro či Albert mají samooblužné pokladny.

Nejmodernější systém placení za zboží v ČR především zkracuje dobu nákupu o čas ve frontě a čas strávený vykládáním zboží na pokladní pás. Globus testoval systém v ČR dva roky, celkem obsloužil 314 tisíc nákupů. V hypermarketu v Čakovicích ho využívalo 16 procent zákazníků.

Systém funguje tak, že na začátku nákupu si zákazník vyzvedne u vstupu na prodejní plochu mobilní ruční skener. Zboží skenuje už při vkládání do vozíku a celkovou hodnotu svého nákupu má po celou dobu stále pod kontrolou. Na závěr zboží zaplatí u vyhrazených pokladen. Dobu nákupu tak zkrátí o čas ve frontě a čas strávený vykládáním zboží na pokladní pás. Zákazníci prodejny na Zličíně mohou využít celkem 160 ručních skenerů s šesti pokladnami.

S využitím ČTK

Štítky Globus, Zličín, Čakovice, Česko, Tesco, Makro, Albert Česká republika, Scan&Go, obchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Globus rozšířil nakupování s přenosnými skenery na další obchod  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.