Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Milovníci deskových her si v Semilech přijdou na své

Stovka různých deskových her bude na nové výstavě Muzea a Pojizerské galerie v Semilech. Návštěvníci si některé z nich budou moci zahrát přímo ve výstavním sále. Jde o další z řady oblíbeného prázdninového cyklu Kdo si hraje, nezlobí! Letní výstava patří mezi nejnavštěvovanější akce muzea.

"Někteří lidé chodí už opakovaně a ptají se, co jsme pro ně připravili. Hodně je také navštěvované turisty, když je špatné počasí," uvedla kurátorka výstavy Alena Hovorková

Každý rok zvolí pracovníci muzea jiné téma, letos si vybrali deskové hry. "Nejstarší je Cesta českými zeměmi. Je z přelomu 19. a 20. století, jsou tam cínové figurky a podkladem je mapa," uvedla kurátorka.

Návštěvníci deskové hry nejen uvidí, ale některé si mohou i zahrát přímo v expozici. "Bude jich tam do deseti, pro malé i velké," řekla Hovorková. Zřejmě největší zájem bude o Člověče nezlob se. Několikametrové hrací pole bude rozložené na podlaze a místo figurek budou po něm moci putovat přímo hráči. Návštěvníci výstavy si budou moci zahrát i některé nepříliš známé hry. "Budeme tam mít například putování Českým rájem, které vytvořilo jičínské muzeum s grafičkou Evou Vlasákovou," uvedla Hovorková. Při hře mohou hráči využít své znalosti o Českém ráji.

Výstavu Do toho, do toho! muzeum slavnostně zahájí poslední červnový den v 17:00, deskové hry budou ve výstavním sále do 31. srpna.

Zdroj: ČTK

Štítky desková hra, výstava, muzeum, Semily, Muzeum a Pojizerská galerie, Český ráj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milovníci deskových her si v Semilech přijdou na své  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.