Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pozor! Končí lhůta pro dokončení takzvaných polopřevodů aut

Dnešním dnem končí lhůta pro majitele aut v takzvaném polopřevodu, do kdy si mohou vozidla nechat na sebe přihlásit. Vozidla, která původní majitel odhlásil, ale nový vlastník je na sebe ještě nepřihlásil, nebude možné od července v Česku provozovat a budou muset být odstraněny z komunikací, nebo přímo zlikvidovány.

Týká se to zhruba 700 tisíc vozidel. Počet aut v polopřevodu klesl od dubna o zhruba 60 tisíc. Většinou nechali jejich majitelé přihlášení na poslední chvíli, uvedlo koncem minulého týdne ministerstvo dopravy. Přestože vozidla od července nesmějí na silnice, jejich majitelé za ně stále budou mít povinnost platit povinné ručení, pokud je fyzicky nezlikvidují. Zároveň s tím budou pojišťovny účastníkům dopravních nehod z tohoto povinného ručení vyplácet škody, které mohou vzniknout provozem těchto vozidel.

Tvrdé sankce za provoz administrativně zaniklých vozidel hrozí od Policie ČR i správních orgánů, proto je nezbytné provozovaná vozidla v polopřevodu ještě do konce června dohlásit na registru vozidel. V opačném případě musí po 1. červenci majitel vozidla učinit takové kroky, aby vozidlo přestalo být i fyzicky samostatným vozidlem.

Zdroj: ČTK

Štítky Česko, Ministerstvo dopravy České republiky, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor! Končí lhůta pro dokončení takzvaných polopřevodů aut  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.