Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liberecká knihovna omezí od pondělí provoz, v dalším týdnu zavře

Krajská vědecká knihovna v Liberci omezí od pondělí provoz, v dalším týdnu od 20. do 28. července bude zavřena úplně. V době uzavření mohou čtenáři pro vracení dokumentů využít bibliobox před budovou knihovny. Knihovna také nabízí k vyzkoušení e-knihy, vybírat je možné z téměř 2000 titulů krásné a populárně naučné literatury.

Liberecká knihovna omezuje v létě provoz každý rok. "Bude se malovat, uklízet, přesunovat fond ve skladu, proběhne pravidelná revize knihovního fondu, kontrola a pečlivé uspořádání dokumentů v půjčovnách, menší změny chystáme v Hudební knihovně," uvedla ředitelka knihovny Blanka Konvalinková. Je podle ní také třeba brousit a leštit podlahy a schody, vyčistit nábytek a koberce, nechat umýt vnější skleněné stěny. "To se opravdu nedá dělat za provozu," poznamenala.

Omezený provoz bude mít knihovna od 13. do 19. července a pak znovu od 29. července do 16. srpna. Půjčovny budou otevřeny v pondělí a ve středu od 09:00 do 19:00, v pátek do 15:00. V ostatních dnech jsou půjčovny uzavřeny, přístupná je ale informační služba a internet ve vstupní hale. Ve středu 15. července bude kvůli rekonstrukci parket zavřená i knihovna pro děti a mládež. Běžný provoz od pondělí do soboty obnoví největší krajská knihovna od 17. srpna.

V létě připravují v knihovně také kulturní a vzdělávací program na podzimní měsíce. "Návštěvníci se mohou těšit na cyklus zajímavých přednášek s názvem Člověk v labyrintu poznání, který se bude věnovat tématům, jako jsou třeba komunikační typologie, trénování paměti, partnerská komunikace, čínská medicína a podobně," řekla Konvalinková. Knihovna nabídne také nové pořady s hudební tematikou. "V září zahájíme předpremiérovou besedou o nové inscenaci Mozartovy opery Kouzelná flétna, milovníky gramofonových desek pozveme na sondu do zvukového archivu knihovny, budeme pokračovat v hudebních pořadech pro děti, chystáme i novinky pro seniory," dodala.

Zdroj: ČTK

Štítky knihovna, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká knihovna omezí od pondělí provoz, v dalším týdnu zavře  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.