Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Jilemnici chystají tradiční Krakonošovy letní podvečery

Bohatý kulturní program připravili na léto v Jilemnici. Určen je nejen místním, ale přilákat má i návštěvníky z okolních kempů, krkonošských chat a turistických center. Už ve středu 15. července odstartuje tradiční regionální kulturní přehlídkou nazvanou Krakonošovy letní podvečery. Letos se tato akce uskuteční už pojedenácté.

"Stalo se již tradicí, že v polovině července patří Masarykovo náměstí v centru města na čtyři dny velké regionální kulturní přehlídce nazvané Krakonošovy letní podvečery," uvedla starostka Jana Čechová (SNK Jilemnice). Organizátoři připravili pestrý program v němž se představí regionální amatérské scény, okořeněný profesionálními vstupy napříč všemi hudebními žánry. Program doplní na náměstí tradiční stánky, kde své výrobky předvádějí regionální řemeslníci, chybět nebudou ani oblíbené řemeslné dílničky pro děti.

Krakonošovými letními podvečery ožije nejen náměstí, ale také nádvoří jilemnického zámku. Tam se představí divadélka pro děti, připravena jsou taneční vystoupení i koncerty vážné hudby. Program doplní atraktivní noční prohlídka zdejšího Krkonošského muzea. Náměstí bude podle starostky patřit hlavně hudebním vystoupením nejrůznějších žánrů. Vystoupí dechovky, country kapely a v závěrečném sobotním programu Ondřej Ruml a Petr Bende.

"Kromě Krakonošových podvečerů se v létě konají pravidelně farmářské trhy, divadelní vystoupení, ale třeba i cyklovýlety do okolí s průvodcem. Prvního srpna se zde uskuteční folkový festival, 9. srpna tady bude pouť v tradičním církevním duchu i světském s houpačkami a kolotoči, setkáním s automobilovými veterány a odpoledním hudebním programem, kdy mimo jiné připravujeme pro děti výlov ryb přímo na náměstí," vyjmenovala akce Čechová. Poslední akcí bude v sobotu 29. srpna rozloučení s prázdninami.

Zdroj: ČTK

Štítky Jilemnice, Jana Čechová, Ondřej Ruml

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jilemnici chystají tradiční Krakonošovy letní podvečery  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.