Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vestibul úřadu zaplnily radiopřijímače, magnetofony a gramofony

Gramofony, radiopřijímače a magnetofony zaplnily výstavní prostor ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje. Po celý srpen zde návštěvníci uvidí sběratelské kousky HIFI klubu Liberec. Vernisáž se uskuteční v pondělí 3. srpna v 16:00 hodin.

 

Návštěvníci na výstavě uvidí průřez historií výroby společnosti TESLA za období 1945 až 1990 s důrazem na TESLU Liberec, která byla nositelem výroby přenosných, tranzistorových a bateriových magnetofonů v Československu.

HIFI klub Liberec je občanské sdružení, které bylo založeno již v roce 1973. Od samého začátku své činnosti se zaměřuje na propagování zvukové a obrazové techniky na nejvyšší úrovni. Klubem prošly stovky členů, kteří pak v praxi mohli použít získané informace.

V minulosti byl klub nejen zdrojem poznání ale i praktických činností. Vyráběl různé zvukařské aparatury, které pak sloužily pro ozvučování, především sportovních akcí (světové poháry v lyžování, Jizerská padesátka, Sokolské slety a další).

Dnes je garantem ozvučování všech utkání fotbalistů Slovanu Liberec, včetně pořizování video záznamů. Vedle této činnosti každoročně ozvučuje velký dětský házenkářský turnaj v Liberci či plochodrážní závody a další akce. HIFI klub Liberec je jedním z posledních svého druhu v České republice.

Výstava bude přístupná do 29. srpna ve všední dny od 8:00 do 17:00 hodin, v pondělí a ve středu do 18:00 hodin.

Štítky magnetofon, Liberec, Liberecký kraj, Tesla, Jizerská padesátka, FC Slovan Liberec, Československo, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vestibul úřadu zaplnily radiopřijímače, magnetofony a gramofony  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.