Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Výstava o zapomenutých dějinách Liberce láká k prázdninové návštěvě

Expozice Zapomenuté dějiny města Liberce je Liberečanům i návštěvníkům města přístupná od ledna letošního roku od pondělí do soboty v prostoru bývalé pivnice Parlament v podzemí liberecké radnice.

 


„Bohužel musíme konstatovat, že návštěvnost výstavy je stále malá. Je zajímavý fakt, že je výstavu více navštěvují cizinci, zejména němečtí a polští turisté. Liberečtí nebo čeští turisté jakoby o historii Liberce neměli zájem. Přitom, kdo jiný, než Liberečané, by měli výstavu navštívit, aby se o svém městě, jeho dávné i nedávné historii, dozvěděli co nejvíce zajímavých informací," uvedla Barbara Bernardová z Komunitního střediska KONTAKT Liberec, které expozici provozuje.

Expozicí návštěvníky provázejí senioři, fandové do historie, kteří si sami byli schopni nastudovat i jiné informace o Liberci než jen ty uvedené v průvodcích, takže jejich výklad je skutečně na úrovni. Navíc i průvodci jsou svým věkem pamětníky některých popisovaných událostí, a proto mohou výklad obohatit i o osobní prožitky.

Návštěvníci výstavy mají také možnost být za svoji návštěvu „odměněni", protože každý platící návštěvník obdrží kupon na kávu zdarma v Radničním sklípku a také volnou vstupenku na radniční věž. „Myslíme si, že tato tři spojení jsou dostatečným důvodem k tomu, aby návštěvníci Liberce nebo i Liberečané zařadili návštěvu výstavy mezi své plánované aktivity o prázdninách," vybízí Barbara Bernardová.

Napsal Jan Král

Štítky Liberec, výstava, návštěva, historie, Jan Král, průvodce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava o zapomenutých dějinách Liberce láká k prázdninové návštěvě  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.