Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Nenápadná značka stojí za hranicemi české řidiče tisíce korun

Německým policistům pomalu dochází trpělivost s českými řidiči, kteří vyráží například na nákupy do nedaleké Žitavy. Kamenem úrazu je pro ně často dodatková tabulka se zelenou šipkou vpravo na semaforu. Většina českých řidičů neví, kdy můžou do křižovatky vjet. Za zazmatkování přitom můžou padat i vysoké pokuty.

„Jedná se o statickou zelenou šipku umístěnou na dodatkové tabulce vpravo vedle červeného světla semaforu. Tato signalizace zkracuje řidičům odbočujícím vpravo čekací dobu v určitých konkrétních dopravních situacích,“ popsala mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Šipka povoluje vozidlům odbočení vpravo i přes svítící červené světlo semaforu, pokud předtím zastavili na čáře pro zastavení. „Musí být také vyloučeno omezení či ohrožení ostatních účastníků dopravního provozu, zejména chodců a vozidel ve volném dopravním směru,“ dodala mluvčí.

Za nezastavení přitom hrozí pokuta až 70 euro a jeden bod. Za ohrožení můžete vyfasovat až dvojnásobnou pokutu. „Odbočení vpravo se zelenou šipkou bez předchozího zastavení na čáře pro zastavení je přestupkem v dopravě,“ uzavřela Suchánková.

Štítky Žitava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nenápadná značka stojí za hranicemi české řidiče tisíce korun  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.