Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Objevte kouzlo malířského plátna. Pomůže vám výtvarný kurz před radnicí

Nenechte si ujít letní výtvarné kurzy na téma architektura pod vedením lektorky Adély Pomothy. Termíny: 9., 15. a 16. srpna od 15.00 do 17.00 hodin na náměstí Dr. E. Beneše v Liberci. Účast je zdarma. Výtvarná činnost je přirozenou součástí našeho každodenního života a každý z nás se může stát součástí tvořivého procesu.

V průběhu výtvarných kurzů, které proběhnou na náměstí v rámci projektu Léto na náměstí, si každý zájemce může vyzkoušet několik typů výtvarných technik a několik variant, jakými lze svět kolem sebe výtvarně pojmout. Kurzy jsou určeny každému zájemci. Na kurz lze přijít jako na jednorázovou akci, případně je možné pojmout kurzy jako sérii a rozložit si svou práci do několika nabízených termínů.

Zájemce si může vybrat z následujících témat:

Architektura / kresba podle skutečnosti v plenéru / kombinace s vodovou malbou. Výběr libovolné části architektury /správné rozvrhnutí kresby / jak na perspektivu / jak na správný postup výstavby obrazu / kresba různými výtvarnými pomůckami.

Ornamenty kolem nás / Při důkladném pozorování městské architektury narazíme na množství zdobných detailů a ornamentálních prvků. Zkusme si vybrat takové, které nás zaujmou a zaměřit se na jejich výtvarné zpracování. Kresba / akvarelové pastelky / suchý pastel.

Rozložená architektura. Domům i městským částem můžeme přiřknout vlastní barvy i tvary a podřídit je našim představám. Zkusme se na domy kolem nás podívat pomocí naší fantazie a nechme je na sebe působit. Při bližším pozorování zjistíme, že každé místo, má své vlastní genius loci, každý dům na nás působí jiným dojmem. Navrhneme si reálný základ vybrané části architektury a ten následně prostřednictvím malby rozpracujeme do abstraktní formy. Malba / kresba.

V případě nepřízně počasí se přesuneme do vestibulu kina Varšava. Zde se zaměříme na zachycení architektonických prvků interiéru a předmětů spojených z provozem kina.

Praktické informace pro návštěvníky:
Účastník má k dispozici stojan a výtvarné pomůcky.
Občerstvení je možné zakoupit v okolních restauracích či obchodech.
S sebou pohodlné oblečení na tvorbu.

Napsal Jan Král

Štítky architektura, kresba, Liberec, magie, plátno, radnice, Jan Král, Varšava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Objevte kouzlo malířského plátna. Pomůže vám výtvarný kurz před radnicí  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.