Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ještěd čeká extrémní závod běžců. Za odměnu dostanete třeba projížďku tankem

Sportujete a marně hledáte nějakou novou výzvu? Máme pro vás zajímavý tip. Druhou zářijovou sobotu ožije 1012 metrů vysoká liberecká dominanta adrenalinovými běžeckými závody. Premiérový ročník klání Ještědman.cz nabídne sportovcům dvě kategorie, ve kterých se mohou utkat.

Soutěžit můžete v kategorii „Drtič“ (13 km drsného výběhu kolem skokanských můstků) a „pohodář“ (kombinace 2 km běhu a 6 km sjezdu na koloběžkách).

Podobný adrenalinový závod Ještěd nepamatuje. Obě kategorie budou startovat vedle skokanských můstků a úvod tak obstará řádný výšlap pod lanovkou. Pak ovšem "drtiči" odbočí směrem Černý vrch, na Pláně, k Šámalům a podél Panského lomu se vrátí zpět ke skokanským můstkům. "Trať už jsme několikrát probíhali a je to skutečně velká dřina," říká Rostislav Peníška z pořádající agentury Adrop a dodává: „ A proto jsme do závodu zařadili i pohodovější a tím pádem i snadnější trať, která je vhodná i pro rodiny s dětmi“. Závodníci mohou trať vyběhnout, vylézt nebo vyšlápnout až k chatě Ještědka, kde obdrží koloběžky a čeká je příjemný sjezd až do cíle.

A co za to? Na ty nejlepší čekají adrenalinové dárky. První tři v obou kategoriích získají poukazy na tandemový seskok padákem, simulátor volného pádu či jízdu tankem.

Na akci nebude chybět ani Jiří Mánek - tedy muž právem zvaný Ještědman. Ten má na kontě už téměř 2500 výstupů na Ještěd a bude čestným startérem závodu.

Pokud jste tedy milovníky adrenalinu, sportu a liberecké dominanty Ještěd nesmíte chybět 12. září ve 14 hodin ve skokanském areálu Ještěd. Více informací, video z testovacího běhu „drtiče“ a podklady pro registraci naleznete na www.jestedman.cz. "Naším cílem je, aby si všichni alespoň malinko zvedli hladinku adrenalinu," uzavírá Peníška.

Štítky Ještěd, skokanský můstek, Jiří Mánek, Černý vrch, Panský lom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ještěd čeká extrémní závod běžců. Za odměnu dostanete třeba projížďku tankem  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.