Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Restaurant Day láká na vůně a chutě do Zahrady Liberec

Stánky s domácími koláči, veganskými burgery nebo speciálním curry provoní Zahradu Liberec. V neděli 16. srpna proběhne v Liberci už druhý Restaurant Day, který spojuje amatérské i profesionální kuchaře, aby mohli poměřit své síly a představit to nejlepší.

Celosvětový Restaurant Day vznikl před čtyřmi lety ve Finsku. „Hobby kuchařům a fanouškům gastronomie nabízel setkání, na kterém si mohou otevřít svou pop-up restauraci, tedy stánek s jídlem na netradičním místě,“ říká liberecká ambasadorka Kateřina Kloučková. Pro velký úspěch se Restaurant Day rozšířil do dalších zemí, ve kterých se koná ve stejný den čtyřikrát do roka. Předloni se poprvé otevřel Praze a letos i Liberci.

Na květnovém termínu se představilo 9 stánkařů, kteří nabízeli především sladký sortiment. Koláčky od Hairy Bakers nebo domácí limonády se těšily zájmu návštěvníků, kterých dorazilo několik stovek. „V srpnovém termínu bychom nabídku rádi rozšířili o slaná jídla, po kterých byla velká poptávka,“ přibližuje Kloučková. Mezi nejznámější účastníky patřila blogerka Saša z blogu Má to šťávu.

Na neděli 16. srpna se na Zahradu Liberec chystá už přes deset nadšenců do vaření, kteří budou servírovat převážně sezónní pokrmy. Na své si přijdou vegani i fanoušci grilování. Svůj stánek chystá i Kino Káva nebo Šance zvířatům, která výtěžek z prodeje použije na svou činnost. Komu budou chybět suroviny, může si čerstvé bylinky nebo právě utrženou zeleninu zakoupit přímo od Zahrady Liberec.

Brzy po obědovém čase se dostaví liberecký hudebník Ondřej Folx se svojí kytarou a zpříjemní odpolední chvíli na Zahradě.

Přestože nad českem vládnou ruku v ruce sucho s horkem, hrozí riziko bouřek. To však pro Kloučkovou není žádný problém. „Pojedeme za každého počasí. Spíš jsem zvědavá na listopadový a únorový termín, které oba chceme udržet na Zahradách,“ dodává.

Restaurant Day vypukne na Zahradách Liberec v neděli 16. srpna v 11 hodin, končit by měl po snězení všech jídel.

Napsal: Jan Pešek
Foto: Alexandra Plešingerová

Štítky Liberec, jídlo, Finsko, vůně, Praha, Jan Pešek, kuchař, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Restaurant Day láká na vůně a chutě do Zahrady Liberec  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.