Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Ve čtvrtek začíná v Liberci Švýcarský filmový festival

Všem milovníkům kvalitní kinematografie se na vědomost dává, že v Liberci se od 20. do 22. srpna uskuteční Swiss film festival. Tento švýcarský filmový festival bude probíhat v kině Varšava při příležitosti oslav 25. výročí spolupráce mezi Libereckým krajem a švýcarským kantonem Sankt Gallen.

Přijďte se podívat na výběr nejlepších švýcarských filmů všech dob, promítání bude vždy od 20:00 hodin. 

Co vás čeká? Hrané i dokumentární filmy, které jsou pravidelně zastoupeny na nejprestižnějších světových festivalech. Vy se můžete těšit na vybrané z nich.

Čtvrtek je zasvěcen snímku Das boot is voll v překladu Loď je plná od režiséra Markuse Imhoofa. Tento snímek si v roce 1981 vysloužil nominaci na Oskara a katapultoval se na jeden z nejúspěšnějších snímků švýcarské kinematografie.

V pátek se můžete těšit na snímek od režiséra Petera Leichtiho s názvem Vaters garden - Die liebe meiner eltern neboli Otcova zahrada - Láska mých rodičů. Tento snímek se objevil například na filmovém festivalu v Karlových Varech a získal řadu ocenění.

V sobotu 22. 8. budou potěšeni především ti, kteří jsou příznivci laskavého humoru a optimismu. Na plátně bude promítán snímek s názvem Les petites fugues v překladu Malé útěky od režiséra Yvese Yersina. Jedná se o nejpopulárnější švýcarský film všech dob.

Neotřelé filmové zážitky máte šanci nasbírat už tento víkend. Promítání probíhá od 20. do 22. srpna vždy od 20 hodin a vstupné na jednotlivé filmy činí 50 Kč.

Napsala Petra Minaříková

Štítky Liberec, filmový festival, film, Varšava, režisér, Liberecký kraj, festival, kino, slavnost, Ceny Oscar, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, Yves Yersin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve čtvrtek začíná v Liberci Švýcarský filmový festival  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.