Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Víte, jak fungují nanotechnologie? A znáte nanovýrobky? Přijďte na NANO DEN!

Co nejvíce přiblížit veřejnosti české nanotechnologie je cílem takzvaných nano dnů, které se postupně uskuteční ve všech krajských městech. První z nich se koná v Liberci! Seznámit se s nanotechnologiemi, nanoprodukty a nanovychytávkami bude možné už tuto středu 23. září v multimediálním sále Krajského úřadu.

Připravena bude také soutěž, jak jinak než o ceny v podobě nanovýrobků.

Nano dny jsou součástí projektu „Česko je nano“. Jak již název napovídá, Česká republika se řadí mezi unikátní světově nejvýznamnější producenty nanotechnologií. „Liberecký kraj je jedním z partnerů této výjimečné akce. Nano dny mají lidem ukázat, co všechno naše firmy zabývající se nanotechnologiemi umí a vyrábějí. Zájemci, kteří ve středu dorazí na krajský úřad, budou mít příležitost zblízka poznat nanoprodukty a různé nanovychytávky a ještě si o ně zasoutěžit. Osobně se na akci velmi těším,“ láká k návštěvě náměstek hejtmana Marek Pieter.

Středeční program bude rozdělený na dvě části. Dopolední je pro pozvané hosty. Například ředitelé škol se dozvědí, jak mohou v praxi používat výrobky z nanotechnologií.

Od 11:00 do 17:00 hodin je do multimediálního sálu zvána široká veřejnost. Připravena bude výstava nanotechnologických výrobků, prezentace českých nanotechnologických firem a v 13:00 hodin prostřednictvím moderované talkshow s nanotechnology zjistí, jak jednotlivé nanotechnologie fungují. Každý účastník navíc dostane anketní lístek s otázkami. Vylosovaní vítězové dostanou jako cenu nanotechnologické výrobky (například revoluční přípravek s nanovlákny a gelem pro péči o pleť, praktické nanoprodukty s hydrofóbním efektem na auta nebo do domácnosti, polštář s přikrývkou s nanovlákennou bariérou a další).

Tisková zpráva

Štítky Liberec, Česko, Marek Pieter, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víte, jak fungují nanotechnologie? A znáte nanovýrobky? Přijďte na NANO DEN!  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.