Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Přijďte probudit park v Komenského ulici k životu

Chcete se dozvědět, jak by mohl přibližně do roka vypadat zanedbaný městský park v Komenského ulici v Liberci? A jste ochotni třeba i přiložit ruku k dílu? Pak přijďte ve středu 21. října v 16.00 hodin na happening, nazvaný Probuď park k životu. Pořádá jej Parlament mladých Liberec, který působí při Domě dětí a mládeže Větrník.

„Všechny, kteří na happening dorazí, seznámíme se změnami, jež jsme spolu s Technickou univerzitou v Liberci pro park připravili. Současně máme naplánovaný úklid prostoru a drobné úpravy terénu,“ vysvětlil za Parlament mladých Liberec Pavel Dostalík. „Park by měl v budoucnu sloužit jako odpočinkové místo s netradičními prvky, například místo laviček bude ve vzduchu k sezení pověšena síť, na parcele bude stát i pódium,“ doplnil.

Prostor vybrali mladí z Větrníku v anketě mezi Liberečany. Ptali se jich nejen na to, co jim ve městě chybí, ale především, k čemu by revitalizovaný parčík využívali, co by zde chtěli dělat. Návrh budoucí podoby parku tak vycházel přímo z těchto námětů.

Na přeměnu zarostlé parcely v příjemné odpočinkové místo pro mladé chtějí autoři nápadu čerpat finanční prostředky z dotací. Vedle neobvyklých prvků bude park VOČA vybaven například také grilem a bude zde vybudován i nový plot. Na noc se bude místo zamykat. Návrh parku VOČA v Komenského ulici vytvořili pro Parlament mladých Liberec Ing. arch. Vladimír Balda ve spolupráci s Ing. arch. Jiřím Židem z TUL.

„Středeční happening je už druhým v pořadí. První před časem organizovala Technická univerzita Liberec. Představila na něm také maketu budoucího parku,“ dodala ředitelka DDM Jana Pavlíková s tím, že na první akci přišlo zhruba 30 lidí.

Pro každého dobrovolníka, který přijde na středeční happening, připravili organizátoři občerstvení z grilu.

Tisková zpráva

Štítky Liberec, happening, parlament, Technická univerzita v Liberci, městský park, Jana Pavlíková, Větrník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přijďte probudit park v Komenského ulici k životu  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.