Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberec rozšiřuje systém třídění odpadů, kontejnery dostanou informační nálepky

Třídíte odpad? Tak to by vás mohlo zajímat, že od letošního podzimu můžete do barevných kontejnerů dávat více druhů odpadu. Odpadové nádoby se proto v nadcházejících týdnech dočkají nových nálepek s informací, co do které nádoby správně patří.

Do žlutých kontejnerů můžete mimo PET lahví vhazovat i kelímky, sáčky (i mikrotenové), fólie, výrobky a obaly z plastů, obaly s recyklačním symbolem a kódem PET, HDPE, LDPE, PP, PS, číselným označením 1, 2, 4, 5, 6, to vše v čistém a vymytém stavu.

Do kontejnerů na plasty nepatří novodurové trubky, guma, molitan, výrobky z PVC, textil z umělých vláken, nádobky od léčiv, vícevrstvé obaly, linolea, pneumatiky, deskový polystyren nebo obaly od nebezpečných látek (motorový olej, chemikálie, barvy apod.).

Od léta má A.S.A. novou mycí linkou. Probíhá proto postupné čištění kontejnerů na tříděný odpad, které jsou v mnoha případech znečištěné, místy i poškozené. Informace o správném třídění jednotlivého odpadu na nádobách bývají poškozené, někde i zcela chybí. V následujících týdnech se tak nádoby dočkají nového označení.

Štítky kontejner, Liberec, odpad, samolepka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec rozšiřuje systém třídění odpadů, kontejnery dostanou informační nálepky  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.