Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Produkty z ekofarmy i bezlepková strava. Obchod Mi.Ja ve Zhořelecké ulici stojí za návštěvu

PR článek

Autentické italské těstoviny z tvrdozrnné pšenice Semolina, olivové oleje z ručně sbíraných oliv, pravá italská rýže, domácí ovocné sirupy, voňavá mýdla nebo třeba ručně sbírané čaje či bylinky. Jen těžko budete podobné věci hledat pospolu v jednom obchodě, v Liberci přesto jeden takový najdete. Koncem loňského roku otevřel ve Zhořelecké ulici obchod Mi.Ja, ve kterém najdete vše od bezlepkové až regionální italskou nebo bezlaktzovou stravu.

„Snažíme se jít jinou cestu než ostatní. Určitě nechceme mít v regálech to, co si může každý koupit v nákupních centrech nebo běžně v obchodech,“ říká majitelka obchodu Jana Janouchová. Ta zároveň přiznává, že odezva zákazníků je větší než očekávala. „Odezva je zatím skvělá. Lidé se vrací a doporučují nás,“ dodává.

Podle ní zákazníky lákají například Fair Trade produkty. „Lidé se také ptají na palmový olej. Ten máme pouze u dvou značek, ze kterých navíc brzy také zmizí,“ poznamenává Jana Janouchová. „Zajímá nás i balení zboží. Dáváme přednost dodavatelům, kteří balí své zboží do papíru nebo kompostovatelného materiálu. Takové obaly si zákazníci u nás také mohou koupit. Nabízíme i hygienické potřeby z biobavlny bělené bez chlóru a plně rozložitelné,“ vysvětluje.

Mezi nejprodávanější zboží patří třeba Mursalský čaj, který volně roste pouze v pohoří Rhodopy v Bulharsku v nadmořské výšce 1500 metrů nad mořem. Je to silný antioxidant a obsahuje vysoké množství selenu.

Od ledna nabízí Mi.Ja také produkty z ekofarmy, která se nachází na moravské straně řeky Dyje. „Její majitelé Tomáš a Robert posbírali pár opuštěných zahrádek a oživili starou drážní parní pumpu. Kluci nabízejí vynikající nesířené sušené ovoce, sirupy mátový, bezový, meduňkový a jablečný mošt,“ doplňuje Janouchová. Jejich sirupy můžete přímo v obchodě ochutnat.

A to není vše. Už brzy přibude v regálech například pravý český česnek z Libštátu nebo kozí sýry a poctivé paštiky. „V létě bychom rádi prodávali také „bedýnky“ se zeleninou,“ říká majitelka obchodu.

Otevření podobného obchodu měla Jana Janouchová podle svých slov v hlavě dlouho, ale k otevření se odhodlala až před několika měsíci. „Hrozně ráda chodím do takovýchto obchodů třeba v Itálii. Tam pořád lidi tíhnou k malým obchůdkům a ne k nákupním centrům. To se mi hodně líbí. Doufám, že se najdou i v Liberci lidé s podobným smýšlením,“ uzavírá Jana Janouchová.

Kdo není z Liberce, bude mít už brzy možnost objednávat všechen sortiment přes e-shop. Veškeré informace o obchodě Mi.Ja budete moci brzy nalézt na webových stránkách www.mi-ja.cz. Vše podstatné najdete také na facebooku

Štítky obchod, sirup, Liberec, Itálie, Bulharsko, Facebook, strava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Produkty z ekofarmy i bezlepková strava. Obchod Mi.Ja ve Zhořelecké ulici stojí za návštěvu  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.