Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Předejte vzkaz knihou. Pomůžete pacientům onkologie v Liberci

Pomoci pacientům s onkologickým onemocněním, to je cílem projektu Vzkaz knihou, který ve spolupráci s Krajskou vědeckou knihovnou v Liberci připravil spolek Centrum Amelie. Zapojit se může každý, ať už tím, že věnuje knihu, kterou už nepotřebuje, nebo si v knihovně prostřednictvím panelu spolku vybere knihu věnovanou někým jiným a finančním příspěvkem může, ale nemusí, podpořit onkologicky nemocné v regionu.

A proč dostal projekt název Vzkaz knihou? „Darující může pro budoucího čtenáře nechat v knize vzkaz týkající se samotné knihy, jeho vztahu k ní či prostřednictvím knihy zaslat nějaké přání či poselství. Zároveň ten, kdo si knihu odnese a přispěje finančním příspěvkem, zasílá onkologicky nemocným vzkaz, že mu není jejich náročná životní situace lhostejná," vysvětlila důvod názvu projektu koordinátorka spolku Amelie v Liberci Petra Kuntošová.

Liberecká knihovna se podle ředitelky Blanky Konvalinkové ráda zapojila. „Pracovníci sdružení se snaží odborným, ale hlavně lidským přístupem usnadnit situaci lidem, kteří přišli o zdraví a často nejenom o něj. Někdy i o práci, partnera nebo finanční jistoty. Naši uživatelé nebývají k těmto výzvám lhostejní. Věříme tomu, že se do projektu zapojí a snahy Centra Amelie svým vstřícným přístupem podpoří," poznamenala ředitelka.

Centrum Amelie poskytuje psychosociální podporu onkologicky nemocným a jejich rodinám a blízkým. „Lidé se na nás mohou obracet v podstatě se vším, co souvisí s onkologickou nemocí a nespadá přímo do oblasti léčby," řekla Kuntošová. Centrum nabízí pomoc sociální pracovnice při řešení problémů se snížením příjmu, podporu psycholožky ale i zdravotní cvičení. Centrum je otevřeno dvakrát v týdnu, v úterý a čtvrtek od 9 do 12 hodin v prostorách Krajské nemocnice Liberec v pavilonu U v Jablonecké ulici.

Autoři | Foto

Štítky kniha, Liberec, projekt, Krajská nemocnice Liberec, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Předejte vzkaz knihou. Pomůžete pacientům onkologie v Liberci  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.