Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Malý místní výrobce sirupů převálcoval konkurenci z celé země

 
neděle, 8. prosince 2013, 10:45

Určitě jste už někde na trzích nebo v obchoďáku zahlédli stánek s veselými lidmi, kteří nabízeli likéry a sirupy roztodivných jmen. Životabudič, Šláftruňk, Meducínka, Syrob… Medicinální vína, likéry a sirupy vyrábí pod značkou Kitl malá rodinná firma z Jablonce nad Nisou. Té se teď povedl husarských kousek. Vybojovala bronz v celostátní soutěži Firma roku 2013, a to v konkurenci více než tří tisíc dalších soutěžících. Gratulujeme!

Z ocenění máme ohromnou radost, protože se nám podařilo prosadit ve velké konkurenci. Považujeme to za ocenění naší práce a našich výrobků. Potvrzuje to, že jdeme po správné cestě,“ okomentoval úspěch v soutěži Jan Vokurka ze společnosti Kitl s.r.o.

Firmou roku se stal výrobce koupelnových koberečků Grund, živnostníkem roku pro rok 2013 je výrobce skleněných figurek Karel Sobotka, rovněž z Libereckého kraje.

A jak nejlépe můžete vítězství místního výrobce oslavit? Co třeba horkým nápojem z jeho mňam sirupu.

Recepty:

Horký Syrob – Bezový
Kitl Syrob Bezový (20 ml)
Plátek jablka
1 hřebíček
Horká voda
Do skleničky 0,2 litru velké vložíme plátek jablka a hřebíček. Nalijeme 20 ml Kitl Syrobu Bezového a zalejeme horkou vodou.


Horký Syrob - Zázvorový
Kitl Syrob Zázvorový (20 ml)
Plátek pomeranče
Kousek skořice
Horká voda
Do skleničky 0,2 litru vložíme plátek pomeranče a kousek skořice. Nalijeme 20 ml Kitl Syrobu Zázvorového a zalejeme horkou vodou.

A aby Vám to nebylo líto, už příští týden vám přineseme soutěž o skvělé výrobky z rodinné firmy Kitl. Těšte se a sledujte Libereckou Drbnu!

Napsala Liberecká Drbna

 


 

Kam dál?

Za Konradem na slavnosti přišly tisíce lidí

neděle, 30. června 2013, 12:43

Čtrnácté Slavnosti vratislavického piva jsou úspěšně za námi. V sobotu se na ně i přes zakaboněné nebe vypravily tisíce...

Česká pošta zdražuje, připlatíme si za dopis nebo složenku

neděle, 23. června 2013, 13:58

Od srpna si připlatíte za velkou část služeb České pošty. Ta po pěti letech přikročila ke zdražování. Připlatíte si tak nejen za...

To je vražda, napsala? Na úterní díl můžete zapomenout

pátek, 21. června 2013, 15:10

To je zlé. V úterý se totiž odmlčí ještědský vysílač. Od šesti do tří se na nic nemrknete. Takže oblíbenou Jessicu tentokrát...

Hurá na sluníčko a k vodě, ale pozor na komáry

pondělí, 17. června 2013, 19:28

Tropické dny jsou konečně tady. Hurá! Můžeme vyrazit k vodě. Přehrada v Harcově už je v obležení, zejména lidmi polehávajícími v...

 

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • FOTO: Ještěd zahalil kouř. Na hřebeni...

  • Bezmoc ve veseckém domě. Město tam dočasně...

  • Pět hasičských jednotek vyráží k požáru...

  • Auto se střetlo s motorkářem, ten v...

Reklama
 
 

O čem píše Drbna.cz

Požáry hrozí v celé zemi, ochlazení a déšť přijdou o víkendu

Meteorologové dnes rozšířili výstrahu před nebezpečím vzniku požárů na celou republiku, která platí do odvolání. Horké a suché počasí bude totiž pokračovat i v příštích dnech, teploty budou dál překračovat tropickou třicítku. V pondělí může rtuť teploměru na jižní Moravě dosáhnout až k 35 stupňům Celsia. V platnosti je proto i varování před vysokými teplotami. Ochladí se až o víkendu, který by měl přinést také občasný déšť nebo přeháňky.

Lidé se pohoršují nad fotografií pořízenou u vietnamské restaurace. Šlo o rodinnou oslavu, říká policie

Před několika hodinami se na Facebooku objevila fotografie, která pohoršila velké množství lidí. Dva příslušníci vietnamské komunity na ní na chodníku podle všeho opalují srst zvířete, jejich způsoby ale nejsou hygienické, podle lidí ani etické. Policie tvrdí, že se vše dělo v rámci soukromé rodinné oslavy a podle tradiční zvyků dané komunity.

DRBNA VAŘÍ: Malá dovolená i když nikam nejedete

Pusťte si do života nové chutě a udělejte si doma takovou malou dovolenou doplněnou o trochu Středozemí. Nakrájená čerstvá bagetka, grilované maso, k němu nějaký dobrý dip, salát a sklenička vychlazeného bílého vína. To je pro mě představa ideální letní večeře, ať už z grilu nebo připravené doma.