Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pivaři mají sobotu jasný program: festiválek IPA piv

 
úterý, 27. ledna 2015, 13:20

Piva dvou desítek pivovarů z celé země budou moci ochutnat ti, co dorazí v sobotu do pivního baru Azyl v Široké ulici v Liberci. Druhý ročník Libereckého IPA festiválku slibuje kromě ochutnávek nejrůznějších piv také zajímavý doprovodný program.


První nedočkavci mohou do Azylu už v jedenáct hodin, různé přednášky o pivu, soutěž pro otrlé v pojídání chmelu nebo degustační soutěže přijdou na řadu až odpoledne.

Pivo celý den poteče z deseti kohoutů, součástí je i občerstvení. A jaká že piva budou k ochutnání?

Tady je malý seznam:

ALBRECHT Frýdlant
ANTOŠ Slanný
CLOCK Potštejn
DOBŘANY
FALKON létající pivovar
HASTRMAN Velký Rybník
CHÝNĚ pivovarský dvůr
JIHLAVSKÉ RADNIČNÍ
KOCOUR Varnsdorf
KOUNICE
MALEŠOV létající pivovar
MATUŠKA Broumy
MORDÝŘ Dolní Ředice
NOMÁD létající pivovar
RADOUŠ Šťáhlavy
STAŇKŮV RUKODĚLNÝ Třebonice
SVATÝ JÁN Polepy
ZLOUN Louny
ZVÍKOV

IPA (India Pale Ale) piva jsou svrchně kvašená. Název pochází z koloniálních dob, kdy si Britové vozili do Indie vlastní pivo. To ale nevydrželo dlouhou přepravu a kazilo se. Proto přišli s metodou svrchního kvašení, které pivo udrží déle čerstvé. IPA piva vynikají především svou hořkou a plnou chutí.

Pořadatelé srdečně zvou na festiválek každého fanouška piva. Pokud jste v Azylu nikdy nebyli, či o něm zatím pouze jen něco slyšeli, nebojte se, přijďte a udělejte si vlastní názor. IPA festiválek je ideální příležitost.

Liberecký bar Azyl se na menší pivovary specializuje i v normálním provozu. Prakticky každý den zde můžete ochutnat několik druhů zajímavých piv.

Vizitka autora

 

Luboš Vrabec

šéfredaktor portálu Liberecká Drbna
kontakt: sefredaktor@libereckadrbna.cz

Liberecká Drbna je v pořadí třetím z regionálních zpravodajských webů projektu ČeskáDrbna.cz.

 
 


 

Kam dál?

Galerie U Rytíře je znovu otevřená a zve k návštěvě

úterý, 6. ledna 2015, 08:27

V prostorách suterénu radnice je opět k vidění výstava s názvem Zapomenuté dějiny města Liberce. V pondělí 5. ledna byl znovu...

Lesy ČR zatraktivnily tři turistická místa v Libereckém kraji

neděle, 31. srpna 2014, 11:23

Lesy ČR za bezmála dva miliony korun zatraktivnily tři turisticky zajímavá místa v Libereckém kraji. Vybudovaly naučnou...

Za Konradem na slavnosti přišly tisíce lidí

neděle, 30. června 2013, 12:43

Čtrnácté Slavnosti vratislavického piva jsou úspěšně za námi. V sobotu se na ně i přes zakaboněné nebe vypravily tisíce...

Česká pošta zdražuje, připlatíme si za dopis nebo složenku

neděle, 23. června 2013, 13:58

Od srpna si připlatíte za velkou část služeb České pošty. Ta po pěti letech přikročila ke zdražování. Připlatíte si tak nejen za...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

Filmem roku je Omerzuova roadmovie Všechno bude s šesti lvy

Chlapecká roadmovie Všechno bude režiséra slovinského původu Olmo Omerzua opanovala 26. ročník filmových a televizních cen Český lev 2018 v pražském Rudolfinu. Film získal šest Českých lvů včetně ceny za nejlepší film, nejlepší režii, scénář i herecké výkony Elišky Křenkové a Jana Františka Uhera ve vedlejších rolích. Historický politický thriller Toman Ondřeje Trojana, který měl rekordních 13 nominací, nakonec nezískal ani jedinou skleněnou lví sošku.

KOMENTÁŘ: Rychlý internet v obcích? Memorandum obcí nad Prahou ukazuje, jak na to

Všichni se shodují na tom, že rychlý a stabilní internet bude vytvářet základ naší konkurenceschopnosti v následující dekádě. Ale nejen to… Rychlý internet je také klíčovým pilířem pro vyrovnávání příjmových disproporcí mezi jednotlivými regiony. V analogovém světě je vzdálenost hlavní bariérou mobility na trhu práce, v digitálním světě ale tato bariéra padá. Takže otázka zní: Jak přivést do menších obcí rychlý a stabilní internet?

Sníst, nebo vyhodit prošlé potraviny?

Prošlé potraviny nepatří automaticky do koše. Spotřebitelská organizace dTest vydala praktického průvodce, který pomáhá určit, jestli je možné prošlou potravinu ještě sníst, nebo je už nutné ji vyhodit.