Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Souhlasím
 

Drbna Radilka

Svařák z vánočního trhu – bohužel bez pravidel

čtvrtek, 7. prosince 2017, 11:26Drbna Radilka
 

Svařené víno patří k adventu a vánočním trhům. Některé svařáky jsou vyráběny z relativně podřadných typů vín a chuť bývá přetlučena cukrem nebo kořením. Co ale dělat, když svařák vůbec nechutná jako svařené víno nebo v grogu není žádný rum?

 

Dnes zapálíme první svíčku na adventním věnci. Na co bychom si měli dát pozor?

neděle, 3. prosince 2017, 12:34Drbna Radilka
 

Dnes je první adventní neděle a tím pádem i doba, kdy na adventním věnci zapálíme první adventní svíčku. Než tak učiníme, měli bychom si uvědomit všechna rizika, která jsou s používáním otevřeného ohně doma spojená. Zde je pár užitečných rad od...

 

Kuchařská naděje z Turnova je ve finále soutěže Svačina roku. Uvařte si podle finálového receptu

sobota, 2. prosince 2017, 14:01Drbna Radilka
 

Nadějná kuchařka Lenka Lehká z obchodní akademie, Hotelové školy a SOŠ, Turnov je jednou z 15 finalistů 5. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Finalisty přivítá 7. prosince 2017 gastro studio Chefparade+. Školy a...

 

Pět zajímavostí o adventu – ohromte své okolí

sobota, 2. prosince 2017, 03:50Drbna Radilka
 

Vánoce se blíží a s nimi tradiční i novodobé zvyky jako zdobení domácností, zapalování svíček na adventním věnci, vyloupávání čokoládových figurek z adventního kalendáře, nakupování dárků pro blízké nebo debatování s kamarády nad svařákem...

 

Nechutnalo vám jídlo v restauraci? Máte právo se ozvat

čtvrtek, 30. listopadu 2017, 13:38Drbna Radilka
 

Zatímco reklamovat obuv či elektroniku jsme si už zvykli, ve stravovacích zařízeních se často držíme zpátky kvůli ostychu či neznalosti svých práv. Přitom v restauraci uzavíráme kupní smlouvu jako kdekoliv jinde a pokud se nám nedostane...

 

Exkurze do světa kávy. Šálky do střehu!

čtvrtek, 30. listopadu 2017, 10:45Drbna Radilka
 

S příchodem zimy tu nastává období, kdy nás baví navštěvovat kavárny, abychom se zahřáli, dali si něco dobrého k jídlu a něčeho teplého se napili. Pro ty z nás, kteří řídí je ale nemožné dát si zimní klasiku – svařák nebo horký grog, griotku....

 

Čím propečenější brambory a chléb, tím škodlivější

středa, 29. listopadu 2017, 10:54Drbna Radilka
 

Výrobci potravin i spotřebitelé získali na konci listopadu 2017 návod, jak snížit množství akrylamidu v pečených a smažených potravinách. Doporučení na změnu výrobních postupů se týkají výrobků, jako je chléb, sušenky, hranolky, chipsy, snídaňové...

 

Upečte si křupavé žitné rohlíčky z Českého ráje

neděle, 19. listopadu 2017, 11:17Drbna Radilka
 

Kruchovky jsou gastronomickou specialitou Českého ráje, ale jen málokde je dnes můžete ochutnat. Vyrábějí se z žitné mouky, ale hlavně, můžete si je upéct doma. Recept na žitné rohlíčky jsem kdysi dávno vytáhla od kamarádky, která jej získala od...

 

České máslo je kvalitnější než to německé

čtvrtek, 16. listopadu 2017, 10:36Drbna Radilka
 

Mezi spotřebiteli se objevily obavy, že kvůli nedostatku smetany se kvalita másla v poslední době zhoršila. Spotřebitelská organizace dTest se proto rozhodla ověřit, jestli výrobci nezačali máslo šidit. Časopis dTest nechal v laboratoři otestovat...

 

Nesedí vám vyúčtování? Jak správně reklamovat účet za mobil nebo internet

neděle, 12. listopadu 2017, 16:26Drbna Radilka
 

Vypadává vám často internet, nefunguje telefon nebo vám nesedí vyúčtování telekomunikačních služeb? To všechno můžete u svého operátora reklamovat. Postupy pro reklamaci se ve světě telekomunikací v mnoha ohledech liší od těch, co známe v případě...

 
 

Napište nám

Nejčtenější

  • Velitelé dobrovolných hasičů dostanou od...

  • V nákupním centru Forum prasklo vodovodní...

  • Vánoční stromek nesl ve tři ráno Libercem....

  • Hoteliérka žaluje město o statisíce. Vadí...

Reklama